Bakır trafo & aluminyum trafo arasındaki fark?

Tekin021

Üye
Katılım
23 Ocak 2019
Mesajlar
4
Puanları
1
Yaş
22
Bakır trafo & alemyon trafo arasında neden %30 fark var bunun hesabını nasıl yapa biliriz bi fikri olan varmı ?
 
Zaman rölesi bir diğer ifade ile zaman saati adı verilen sistem süresi belli olan bir aralıkta araya girmesi veya çıkması amaçlanan elektrik sisteminin kontrol edilmesinde kullanılmak için tasarlanmıştır.
Elektrik tesisatlarında seçilecek kablo kesiti genellikle kullanılacak güce göre çekilecek akımın hesaplanması ile belirlenmelidir.
Bakır ve alımınyum ıletkenlkık kat sayısında, & 33 fark vardır ondan ıleri gelır, kesıut formulunde bakır ve alımınyum kat kasıdında bu fark uygulanır.
 
Bakır ve alımınyum ıletkenlkık kat sayısında, & 33 fark vardır ondan ıleri gelır, kesıut formulunde bakır ve alımınyum kat kasıdında bu fark uygulanır.
Peki bunun hesabını nasıl yapa biliriz bunun bi hesabı olması lazım nasıl yaparız bi fikrin varmi ?
 
Kesit hesabında, bakır için,%38, alüminyum icinde %56 alınır.
 
..yüzde 30 fark dediğin fiyat farkı herhalde..evet yüzde 20-40 fiyat farkı olması lazım..birde alüminyum biraz büyüktür..
 
Alüminyum trafo bakır sargılı trafoya göre biraz daha kabadir hantaldir bazı musteriler fiyatı daha ucuz olduğu için alleminyum. Sargılı trafo tercih ediyor dezavantajları çok ama
 
Dezavantajları nedir ?

Trafonun primeri al.sekonderi alleminyum olan trafoda , Dezavant olarak aliminyumun öz iletkenliği bakıra göre yüksek olduğundan trafonun ısınma katsayısı minimum ikiye katlanmaktadır.Bizim ülkemizde kaliteyi. Fazla aranıyor müşteri ucuz olsun da diyor alleminyum trafo tercih ediyor çalıştığım eski şantiyede 400kva al sargılı trafoyu aşırı yuklmissler içindeki yağ dışarı akmaya başladı soğutma yetersiz bana sorarsan Sami usta
 
Şef112 Merhabalar;
Son bakır fiyatlarından dolayı neredeyse piyasada bakır trafo bulmak imkansız halde,bu sadece bizim ülkemize has bir durum değil çalıştığım rüzgar işinde yurt dışından gelen Danimarka malı 3-4 milyon Euroluk turbinlerin trafoları dahi alüminyum.
İşin maliyet boyutu böyle teknik olarak bakır trafonun alüminyum trafodan hiç bir üstün özelliği yoktur,bakınız tedaş şartnameleri ve Türkiye'deki tüm dağıtım trafo imalatçıları yağlı ,hatta kuru tipte bile alüminyum kullanıyorlar.Isınma işi kesit aynı olduğunda ortaya çıkar Al trafo iletken kesiti bakıra göre zaten kalın olduğu için ısınma açısından aynı yükler için fark yoktur,boyut olarak AL trafo santimler mertebesinde bakır trafodan büyüktür ancak ağırlık olarak bakır trafodan 300-400 kg hafiftir.
Sizin başınıza gelen Al trafo yağ dışarı akması örneği bakır trafo için de olur.
Sözün özü AL trafoyu bakır trafo yerine gönül rahatlığıyla kullanabilirsiniz.
Bu arada AL fabrikam ve AL yatırımım yok:)

Kolay Gelsin
 

Yeni mesajlar

Forum istatistikleri

Konular
127,966
Mesajlar
913,950
Kullanıcılar
449,611
Son üye
ramazansanli@

Yeni konular

Geri
Üst