Bakım şalteri,motor koruma şalteri, emniyet şalteri

Katılım
12 Kas 2018
Mesajlar
14
Puanları
1
Bakım şalteri ve motor koruma şalteri ve emniyet şalteri aynı şey mi ? görevleri hakkında biraz bilgi verebilir misiniz ?

Çok teşekkürler
 
Elektrik tesisatlarında seçilecek kablo kesiti genellikle kullanılacak güce göre çekilecek akımın hesaplanması ile belirlenmelidir.
İyi bir topraklama değeri sıfıra ohm'a yakın olan değerdir. Fakat her işte olduğu topraklamadada maliyetler önemli, onun için iyi bir topraklama değeri izin verilen değerler içinde olandır.
Bakım şalteri ve motor koruma şalteri ve emniyet şalteri aynı şey mi ? görevleri hakkında biraz bilgi verebilir misiniz ?

Çok teşekkürler
Bu kelimelerin ikisi işyerlerindeki çeşitli ustaların uydurmuş olduğu mesleki jargon ( Motor koruma şalteri hariç ) . Bu kastedilenlerle bir usta a yı anlatırken diğeri b yi kastediyor olabilir . Hatta zamanla kullanıla kullanıla artık malzenin malesef kendi özel ismi olmaya başlıyor . Elinizdeki malzemenin marka-modelini internetten taratıp gerçek mesleki ismi ne ise onu kullanmaya ve öğretmeye çalışınız .
 
Son düzenleme:
bakım şalteri arıyoruz da bir ürüne bakarken aynı şeymiş gibi yazmış o yüzden sordum.bakım şalteri veya koruma şalteri demiş...
 
Bakım şalteri manual 0-1 şalter herhalde.

Pano, stabil çalışıyordur, arıza olmadığı müddetçe enerjisi kesilmez, oldu da elektrikçi görülür şalteri kapatırsa, bakım yapılıyor düşüncesi ile bakım şalteri olarak isim verilmiş olabilir :)
 
Motor koruma şalteri termik manyetik çalışan bir şalterdir. Amacı motoru aşırı akım vb. durumlarında korumak içindir.
Emniyet şalteri ise bakım esnasında kilitlenebilen yani üzerine asma kilit vb. takılabilen şalterlerdir.
Bakım şalteri ile ilgili bir bilgim yok fakat emniyet şalterine kullananların verdiği bir isim olabilir.
 

Forum istatistikleri

Konular
128,133
Mesajlar
915,306
Kullanıcılar
449,849
Son üye
cagan20

Yeni konular

Geri
Üst