Bahce kameralarinin yildirimdan korunmasi

Kardesim bunlari inceledim ama hani abes geldi sizce nedir bu sistemi kullanan varmi

EvoDis'in üreticisi MTO'nun bir çalışanı olarak nacizane yorumum şöyledir; kameranız duvara monte değilse yani bir direk üzerinde ve açık alandaysa paratoner veya yakalama çubuğu ile korumanız mümkün değil. Sıkıntı paratonerde değil, paratoner işini yapıyor ancak kullanım alanı direkler olmamalı. Problem paratonerin çektiği yıldırım akımının toprağa aktarımı sırasında oluşuyor çünkü akım iletken kablo yerine direğin gövdesinden ilerlemeyi tercih ediyor. EvoDis Yıldırım Engelleme Sistemi bu gibi yerlerde kullanım için geliştirildi. Önünüzde iki seçenek görünüyor; ya kamera direğinin 5-6 metre yanına kamera direğinden en az 5 metre daha yüksek bir başka direk dikip üzerine paratoner koymak (ki bu durumda da iki direk eşpotansiyel değilse toprak altından akımın ilerleyip yine kameraya zarar vermesi olasıdır), ya da mevcut kamera direğine EvoDis Sistemi uygulamak. EvoDis fırtına sırasında direk üzerindeki yükleri dağıtacak ve yıldırım direği görmeyecek, direk orada yokmuş gibi davranacak. Yüzlerce gsm kulesinde bu uygulama yapıldı, birçok kamera direğinde, kule vinçlerde de yapıldı, 10 yılı aşkın süredir yüzlerce uygulama noktasından 1 tanesine yıldırım düşmedi. Kameranıza yıldırım isabet etmesin istiyorsanız tüm diğer metal kulelerde olduğu gibi tek çözüm EvoDis'tir. Bize [email protected] den ulaşırsanız, arkadaşlar memnuniyetle yardımcı olacaktır.

Saygılar,

Ozcan
100_0474.jpg
100_9176.jpg
 
İyi bir topraklama değeri sıfıra ohm'a yakın olan değerdir. Fakat her işte olduğu topraklamadada maliyetler önemli, onun için iyi bir topraklama değeri izin verilen değerler içinde olandır.
Elektrik tesisatlarında seçilecek kablo kesiti genellikle kullanılacak güce göre çekilecek akımın hesaplanması ile belirlenmelidir.

Forum istatistikleri

Konular
127,959
Mesajlar
913,914
Kullanıcılar
449,606
Son üye
rasit.

Yeni konular

Geri
Üst