Bağımlı kaynaklar

SrcnCkr

Üye
Katılım
28 Eki 2009
Mesajlar
3
Puanları
1
Arkadaşlar devre analizi dersinde bir türlü anlamadığım konu bağımlı kaynaklar. ve internette araştırma yapmama rağmen bu konuyla ilgili döküman bulamadım. Kitaplarda ise hocanın bize verdiği şekiller dışında bir açıklama yok. Yani bağımlı kaynak nedir, çözümlerde nasıl bir yöntem izlenir bunlar benim aklımda birer soru işareti.

  • Akıma bağlı akım kaynağı
  • Akıma bağlı gerilim kaynağı
  • Gerilime bağlı akım kaynağı
  • Gerilime bağlı gerilim kaynağı
konularını içeren bir kaynağa ihtiyacım var. Arşivinizde bu konularla ilgili kaynak (konu anlatımı ve üniversite seviyesinde soru bankası) varsa paylaşabilir misiniz?
 
Bu notların hepsini inceledim fakat benim asıl istediğim devre analizi değil. Ben sadece bağımlı kaynaklar konusunu anlamadım ve bunu bana öğretecek bir dökümana ihtiyacım var.

Teoremlerle ilgili bir sıkıntım yok, basitçe bağımlı kaynaklar hakkında bilgi veren ve genelde karşılaşılan tipte 5-10 soru olan bir kaynak çokça işimi görecektir.

Kafamdaki sorular bağımlı kaynaklar nedir, neden kullanım ihtiyacı duyulur. Akım ve gerilim kaynaklarıyla olan matematiksel işlemler nasıl gerçekleştirilir gibi sorularıma yanıt verecek döküman arıyorum :(

İlgine teşekkür ederim.
 
abi harbiden bana da cok lazım yok hiç bir yerde yaaa
 
akımın olusabilmesi icin yük yani direnc 0hm gerekir direnc üzerinden akım akısı icinse potansiyel fark gerekir bunun en güzel örnegi ohm üçgenidir I=U/R U=IxR R=U/I denklemlerdende anlamıssın herhalde biri olmazsa digeri olmaz ayrılmaz 3 kardeslergibi
 
Transistör aktif bölgede modellenirken kolektörden emitere akan akım bağımlı akım kaynağı ile ifade edilir ve beta x Ibaz ile formüle edilir. Bunun anlamı sen baza ne kadar akım uygularsan kolektörden akan akım o derece yüksek veya düşük olur. Yani senin kolektröden emitere akan akımın baza uygulanan akıma bağlı olur. Bu da bağımlı akım kaynağı ile ifade edilir. Ben kafama bu örnekle oturtmuştum bu bağımlı akım veya gerilim kaynağı mevzularını.
 
Bağımlı Akım ve Gerilim kaynakları devrenin durumuna göre akım veya gerilimi koruyan kaynaklardır. Yani devreye herhangi bir müdahalede bulun gerilimi ve akımı değiştirmemeye çalışırlar...
 

Forum istatistikleri

Konular
128,118
Mesajlar
915,147
Kullanıcılar
449,822
Son üye
hamidettin

Yeni konular

Geri
Üst