Bağlantısız Wifi Haberleşmesi Mümkün Mü?

Katılım
10 Ağu 2015
Mesajlar
57
Puanları
1
Arkadaşlar bir proje için wifi teknolojisini kullanarak bağlantısız haberleşme kurmaya çalışıyorum.
Örneğin android telefona yazılan uygulama sayesinde bir şekilde ortama 1 saniye aralıkla bir veri gönderilecek ve her hangibi bir wifi modülle (esp..) bu veri işlenebilecek.
Şimdilik geri dönüş alınması çok önemli değil.Ama tek taraflıda olsa bağlantı yapılmadan veri aktarımına sağlamam gerekiyor.
Sebebi ise aynı anda birden çok wifi modemle haberleşme sağlayabilmek.Bu belki telefonda bir wifi hospot oluşturulup modemlerin telefona bağlanmasıyla sağlanbilir.Ama bu telefonun starndart olarak wifi üzerinden internete bağlanmasını engellemiş olacak.Ve bu dikkate alınmasa bile bence çok verimli bir çözüm olmayacak.
 
Bir saniye aralıklarla data transferi yapmak için telefon ile wifi modul baglantısının surekli acık tutulması gerekir.wifi modullere baglanabilecek harici cihaz(android telefon vs) sayısı sınırlıdır.bazı modullerde 20 adet bazılarında ise maksimum 32 adet cihaz(telefon) baglı kalabilir.yani bunun anlamı 1sn aralıkla baglantıyı kesmeden baglayabileceginiz sayısı maksimum 32 olur.veri gonderim aralıklarını artırırsanız yazılım ile istediginiz cihazın baglantısını kesip yeni cihazlarla baglantı kurabilirsiniz.ancak bu yeni baglantı süresi bir saniyenin üzerinde olacaktır.projenizi daha detaylı acıklarsanız yardımcı olmaya calısırım.wifi haberlesmasi ile ilgili cok calısmam var.Mesela kendi ürettigim cihaz elektrigin her gidip gelmesinde harici bir servere kendi ip nosunu ve id nosunu kaydediyor.Bu sayede uzak baglantı kurmak isteyen kisi statik ip kullanmak zorunda kalmıyor.
 
Alarmko galiba sorunu tam anlatamamışım.
Sizinde söylediğiniz gibi wifi veri aktarımı için iki cihazın Wifi ID si ve Wifi şifresi ile bağlantılı olması gerekiyor.İşte benimde asıl sorunum burda.Yani veri gönderecek cihaz wifi yaymadan (hospot) ortama sadece rf modemler gibi bir veri yayacak. Ortalama saniyede 1. Ve ortamda bulunan kodlanmış wifi modemler bu veri içeriğine bakacaklar ve veri istedikleri gibi ise işlemleri yapacaklar.Yani wifi ile bildiğimiz tek taraflı rf modem haberleşmesi yapılacak.
Belki o zaman wifi bırak git rf kullan diyeceksniz ama bildiğiniz üzere telefonlarda rf yok.
 

Forum istatistikleri

Konular
127,959
Mesajlar
913,912
Kullanıcılar
449,606
Son üye
rasit.

Yeni konular

Geri
Üst