Bağlantı Hata Mesajı

thsn

Üye
Katılım
29 Eyl 2006
Mesajlar
115
Puanları
1
Yaş
39
allen bradley micrologix 1200 plc ye bilgisayarın usb portundan bağlanmaya çalışıyorum fakat "failed to find the baud and parity" hata mesajı geliyor, bu konu da bir bilgisi olan var mı acaba ?
 
KNX Standardı, küçük bir rezidansın içerisindeki aydınlatma, perde panjur, klima kontrolünden, Dünya’nın en büyük havalimanlarındaki aydınlatma otomasyonu gibi çözümler için tercih edilen bir Dünya standardıdır.
Yazımızda endüstrinin can damarı sayılabilecek PLC’yi inceleyeceğiz.
Kullandığınız kablo ne olduğun bimiyorum ama serial port üzerinden programı atıyorsanız sizin kabloda usb serial dönüştürü kablosu ise
sizin usbye kabloyu taktığınız zaman aygıt yöneticisinden com portu ayarlamanız gerekmektedir.rs link üzerinden df1 den plc yi bulmaya çalışırken girdiğiniz com port uyuşması gerekir eğer usb com port örneğin com 5 veya 4 yani com 1 haricinde verdi.
Siz bu şekilde de atamadınız aygıt yöneticinizden sizin usb kablosunua verdiği com portu değiştirin ve com1 yapın birde öyle deneyiniz muhtemelen sorun çözülecektir.
 
kablonun bi ucu 8 pin mini dp kablo( plc uye bağlanan tarafı) kablonun diğer tarafı işe re-232 ama benim pc de rs 232 girişi olmadığı için ucuna rs-232 - usb değiştirme aparatı takıp usb'den bağlanmaya çalışıyorum.
 
hackaner in yazdığı usb com port ayarlarını ve rs link seçimini doğru yaptıysanız ve bağlanmıyorsa usb rs232 çevirici ile ilgili problem olabilir.Çevirici kullanıldığında sık yaşanan problemlerdendir.
 
MLX1200 üzerinde DCOM butonu vardır ona basıp haberleşmeyi DCOM moduna almanız gerekiyor bence kablonuz sağlam.
 

Forum istatistikleri

Konular
128,129
Mesajlar
915,277
Kullanıcılar
449,846
Son üye
g-silver

Yeni konular

Geri
Üst