B tipi C tipi w otomatlar

kenan_37

Üye
Katılım
8 Kas 2012
Mesajlar
276
Puanları
1
Konum
kastamonu
merhaba arkadaşlar.b tipi bir otomatik sigortanın devreyi kesebilmesi için nominal akımının 5 katı, otomat c tipi ise 10 katı akımın geçmesi-mi gerekir.o halde 7 kw lık bir şofben 125 amper akım mı çekiyor ki 25 amp.b tipi otomatı attırıyor.selamlar.
 
Elektrik tesisatlarında seçilecek kablo kesiti genellikle kullanılacak güce göre çekilecek akımın hesaplanması ile belirlenmelidir.
İyi bir topraklama değeri sıfıra ohm'a yakın olan değerdir. Fakat her işte olduğu topraklamadada maliyetler önemli, onun için iyi bir topraklama değeri izin verilen değerler içinde olandır.
c tipi otomatlar gecikmeli olarak devreyi açar genellikle motorlarda kalkışta normal gücünden fazla güç çektiği için kullanılmaktadır. 7 kw için 32 amper b tipi işini görecektir.
 
Evlerde,C tipi sigorta kullanılmaz.5 kat,10 kat,şofben klemensinde kısa devre meydana gelmesi durumunda,sigortanın ani olarak devreyi keseceği akımdır.Yani,25 amper sigortanız,125 amperlik akımda gecikmesiz,altındaki akımlarda,karakteristik eğrisinde belirtilen zamanda açacak demektir.
 
Aynen öyle, şöyle de anlayabilirsiniz, 25 A sigortanız 30A de de açar 125 A'de de, birinde hemen açarken 30 A de belli bir süre dayanır akıma...
 
Bknz sigorta açma eğrisi (Eğride iki eksen vardır biri akım diğeri zaman)
 

Forum istatistikleri

Konular
128,126
Mesajlar
915,242
Kullanıcılar
449,839
Son üye
Qkay

Yeni konular

Geri
Üst