BİNANIN GİRİŞ KABLOSUNUN SU ALMASI

nusret45

Üye
Katılım
22 Tem 2013
Mesajlar
145
Puanları
1
Yaş
34
arkadaşlar benim şöyle bir sorunum var .dört katlı dört daireli bi binanın giriş kablosu var .3*16+10 bu kablo yaklaşık otuz metre uzunlugunda yer altından binaya giriş yapıyo.bu kablo yagmur yagdıgında bi yerden su alıyo ve su içerden panodan çıkıyo. daha önce kablo üstteki iki faza yetmemiş orda 16lık nyaf topraklama kablosuyla ek yapımışlar ve ben suyun ordan girdigini düşünerek kabloda biraz fazlalık varmış o fazlalıgı alıp eki kaldırdım ama su yine giriyo. daha sonra tekrar gittim bu yüzden kablonun hat klemenslere giren ucları klemense girdikten sonra yaklaşık 1 cm kısmı dışarda acıkta kalmış bu kez burdan girdiğini düşündüm ve o kısmı da düzelttim ancak bugün yine aradılar yagmur yagmış ve içeriye yine su girmiş sizce başka nerden nasıl yapabilir yardımcı olurmusunuz
 
Topraklama ölçümü ister endüstriyel bir tesis ister bir ofis binası olsun her işletme için kritik bir öneme sahiptir.
Elektrik tesisatlarında seçilecek kablo kesiti genellikle kullanılacak güce göre çekilecek akımın hesaplanması ile belirlenmelidir.
Kablo içerisindeki,fazlara ait ! damarlar arasından gelmişte olabilir.Hat klemensinde bağlanan yeri,yukarı doğru S yaparak girmeniz halinde,bu ihtimal ortadan kalkar.
 
hat klemense girdiği yerden s yap diyosunuz sanırım
 
Evet,yukarı doğru !
 
bi deneyeyim ama ordan mı giriyo diyosunuz
 
kablo zaten zor yetiyo ama bi deneyim inşallah ordandır
 

Forum istatistikleri

Konular
128,104
Mesajlar
915,001
Kullanıcılar
449,803
Son üye
ERSEDAT

Yeni konular

Geri
Üst