BİLMECE ÇÖZMEK İSTEYENLER BURAYA...

Katılım
4 Eyl 2008
Mesajlar
163
Puanları
1
Yaş
39
Bugün ofise gelen bir arkadaşım absürt bir soru sordu sabahtan beri kafama takıldı kendimi işime veremiyorum. Bir cevaplayın biliyorsanız nette falanda bulamadım. :)

-Aynen naklediyorum.
-ben körüm kardeşim ise sağır ve dilsiz.
-Babam ben ve kardeşim bomboş bir arazideyiz, bu sırada babam kalp krizi geçirip ölüyor, bu durumuda kardeşim görüyor, ben farkedemiyorum.

-KARDEŞİM BABAMIN ÖLDÜĞÜNÜ BANA NASIL ANLATIR?

Saygılarımla...
 
Cevabı zaten bulmacanın içinde vermiş; Sağır ve dilsiz olan kardeşin sen kör olduğun için seninle sadece senin duyu sensörünü kullanarak haberleşebilir. Senin elini alıp babanın kalbinin üzerine koyduğunda sen babanın kalbinin atmadığını anlarsın.

Semazen dostum saygılar...
 
cevap güzel, alternatif cevaplar varsa onları da alabilir miyim lütfen?
 
Sen kör olduğun için çalışan 4 tane sensörün kalıyor. Kardeşin seninle duyma, tat alma, koku, duyu sensörlerin ile haberleşebilir.
Kardeşin sağır ve dilsiz olduğu için duyma duyun elenir. Cesedin tadına bakamayacağını varsayıyorum. Koku için ise cesedin çürümesi gerekiyor. Geriye sadece duyu sensörün kalıyor.

Matematiksel olarak analizi bu şekilde yaptım. Soruda bi bit eniği varsa orasını bilemem...

Saygılar...
 
cvap daha farklıymış, yaşanmış bi olaydan alıntıymış. Zihnen cevap bulunabilecek bişey değil zaten sallayın gitsin. bende bişey sanmıştım. sağol genius teşekkürler...
 
merak edenler için;

sağır-dilsiz kardeş kör kardeşini arazide kaldıkları çadırın baba direğinin yanına götürür ve direği yıkar çadır üzerlerine çöker, kör kardeş babasının öldüğünü anlayıp dizleri üzerine çöker ve ağlamaya başlar.

yaşanmış bir olaydan alıntır...
 

Forum istatistikleri

Konular
127,959
Mesajlar
913,912
Kullanıcılar
449,606
Son üye
rasit.

Yeni konular

Geri
Üst