büyük motor küçük inverter

teksan9

Üye
Katılım
28 Şub 2010
Mesajlar
23
Puanları
1
Yaş
36
bi konud ayardıma ihtiyacım var. elimde 22 kw lık bi motor var yanında 18 kw danfoss inverter gönderilmiş. bu bana herhangi bir sorun yaşatır mı ? teşekküler.
 
Elektrik tesisatlarında seçilecek kablo kesiti genellikle kullanılacak güce göre çekilecek akımın hesaplanması ile belirlenmelidir.
Otomatik sigorta bulunduğu devreyi yüksek akım ve kısa devre akımlarından koruyan bir anahtarlama elamanıdır.
Motor 18 kW,frekans konvertörü(İnverter)22 kW olsaydı sorun hiç olmazdı şüphesiz.Voltaj düşük gekdiğinde(Toplam motora konvertör tarafından dönüştürülüp verilecek güç de azalmış olacağından,invertör devrelerindeki bir soğutucuya bağlı olarak emniyetli soğuyarak çalışan yarıiletken elemanlarının,daha fazla ısınıp bozulması yönünde bir riski doğabilir.Motor dışında konvertör cihazı motor gücünün bir miktar fazlası veya eşiti seçilerek,mevcut çalışma şartlarından (Şebeke voltajı dalgalanması,yüksek sıcaklıkların soğumaya olumsuz etkisi,vb.)etkilenmemesi genellikle ilk amaç olarak hedeflenmektedir.İnvertörü her şart altında,fazla zorlanıp ısınsa bile mükemmel olarak soğuturum,bu şartları zorlayarak(İlave destekli soğutma ile) sağlayabilirim diyorsanız tabiki cihazı çalıştırabilirsiniz.

Ancak, güç yetmezliğinde sorun yalnız konvertörün aşırı ısınması olmayacaktır,asenkron motora giden elektrik güç değeri de azalacağından,mevcut proje emniyeti için gücü bir miktar fazla seçilmiş asenkron motorun ,bu emniyetli fazla güç seçimini sorun olarak ortaya çıkan bu güç yetmezliği koşulunda rahatça dengeleyebilmesi gerekir ki,yeterli işi, motoru yakmadan garantili bir şekilde temin edebilsin.Benim aklıma gelen cihaz seçimiyle ilgili olumsuz kısımları bunlardan ibarettir.Yine de seçimi tamamen size bırakıyorum.Kolay gelsin.
 
abicim değerli fikrini paylaştığın için sana çok teşekkür ederim:)
 
Her sürücü aynı değildir ! Forumda daha önceden paylaştım..
Bknz Sürücü akımları,Demeraj akımları

Kolay gelsin
 
bazı sürücüler örneğin siemens gibi 2 ayrı güç yazabilir .11kw 15kw örneğin danforstta böyle bir özellik varmı bilmiyorum
 
bir de sürücülerin çalışma şartları önemli. Yani motor bir fan ise inverter motora göre bir küçük seçilebilir.Ancak blower ise seçilemez. Yani senin motorunun kullanma yeri önemli.İnverter seçerken ağır şartlar ve hafif şartlar diye iki seçenek sunulur...
 
ben şuanda Frenic mega 70 kw sürücü ile 90 kw motor çalıştırıyorum ancak karahusnu arkadaşın dediği gibi ağır şart ve hafif şart diye bir seçim var büyük ihtimal seninkide öyledir motor büyük güçlü ama sürücü küçük güçlü ağır şarttır senin sürücün tabi emin olmak için servisiyle irtibata geçebilirsin
 
aynı kw olsa daha iyi olurdu. Akımı kurtarıyorsa rahatlıkla takabilirsin. İşyerinde 0.75 kW sürücüsü olan 0.75 kW motor yerine 1.1 kw motor bağlıyorum sorunsuz çalıyor.
 
Tam kapasitede kullanamassın.Yada parametrelerini çok iyi ayarlamadan lazım.Örneğin bizde 0.55 kw micromaster var m440 motor ise 0.75 kw ve motor üzerinde sürekli aşırı yük var.Gerçi bizim sürücü ve motor değeri düşük ama kıyaslama yapabilirsin
 
Değişik sorunlar çıkabilir. Örneğin yazın sıkıntı olmadan çalışır, kışın motor kalkış yapamayabilir. Sen de " bu daha önce çalışıyordu, şimdi ne oldu" diye kafayı yersin :)
 

Forum istatistikleri

Konular
128,133
Mesajlar
915,306
Kullanıcılar
449,849
Son üye
cagan20

Yeni konular

Geri
Üst