Bölüm Şefinin Ne Avantajı Var?

gün olur keyif senindir yatarsın (10 saat) gün olur ensende yumurta pişer diğerleri yatar
 
ambar memurun sağlamsa (müdür) sorun yok üzerindeki temrinlikleri nasılsa düşersin
 
Eğer kontrolü ve yönetmeyi seviyorsan özellikle yurtdışına gitme projelerinde felan bayağı etkili olursun bölümde sözünü geçirebilirsin müdürle aran iyiyse değişik şeyler yapabilirsiniz örneğin yeni ürünler yada eğitim kitleri gibi
Karizmadan ziyade bir nevi bölümünden sorumlu müdür yardımcısı gibisin.(Ama karizması var canım(koskoca bölüm şefi))
 
Ders programını kafana göre ayarlarsın. Pzt sabah cuma öğleden sonrayı boşaltabilirsin mesela.
Dersler arasından istediklerini seçebilirsin.
10 saat derse girmeden pbo alırsın.
Bunlar avantajlarından bazıları. Dezavantajları da var tabii.
 
O 10 saatin de bir külfeti vardır heralde. Bölüm ve atölye şeflerinin görevi atölyeleri eğitim öğretime hazır bulundurmaktır. O 10 saat bunun için. "derse girmeden ücret alır" mantığı biraz yanlış. Şef atölyesine gelen öğretmenin temrinlik ve uygulamalar konusundaki tüm ihtiyaçlarını karşılayarak atölyeyi derse hazır bulundurmak zorundadır. Yönetmeliklerdeki görevi bu!
Dört farklı meslek lisesinde çalıştım ama hiçbir şefin sadece bunu yaptığını görmedim. Genelde okul müdürleri sizin o karizmatik şefleri teknisyen gibi görür ve okulun her türlü işine koşmasını ister. Elektrik bölüm şefi tüm elektrik arızalarını gidermek zorundadır mesela. Müdür yardımcıları sorumluluklarını sizinle paylaşmak! (üzerinize yıkmak ) ister ve yapar. Bu arada hiçkimse sizin derse de girmeniz gerektiğini düşünmez. Bazen bizim şef arkadaşlardan da bu durumu kullanmaya çalışanlar da çıkıyo tabii.. Mesela tüm bunları bahane ederek asli görevi olan öğretmenliği yapmamak arkadaşlarının üzerine yıkmak gibi!!! .. Sıkıntılı bir iş bir kere bulaştım bi daha allah korusun... Eğer meslek lisesinde çalışacaksanız teknik öğretmenlikten güzeli yok . Ne bölüm şefliği ne müdür yardımcılığı hiçbiri teknik öğretmenliğin yerini tutamaz bence. Tabii bu söylediklerimde şef olduktan sonra Teknik öğretmen olduğunu unutmayan arkadaşlarımı tenzih ediyorum.
Artık öyle bir noktaya geldik ki , teknik öğretmenliğe yeni başlayan arkadaşlar stajerlik kalktıktan sonra hemen Müdür yardımcılığına hazırlanmaya başlıyorlar. Daha atölyeyi tanımadan sistemi öğrenmeden , öğretmenliği öğrenmeden koltuk sevdasına düşüyorlar. Yıllarca meslek üzerine aldıkları eğitimi bi kenara itip masa başında memurluk! yapmak istiyorlar. 7 yıllık teknik öğretmen olarak gücüm oldukça atölyemde deney setlerimle , öğrencilerimle , plançetelerimle kalmak istiyorum. Tabii herkesin düşüncesi farklı olabilir...
 
21 yıldır farklı okullarda elektronik öğretmenliği, atölye şefliği (2 yıl), bölüm şefliği (4 yıl), okul müdürlüğüne vekalet (3 yıl) yaptım. Halen görevime atölye öğretmeni olarak devam etmekteyim. Atölye öğretmenliğinden daha iyisi yok bence. Özellikle zorunlu idareci rotasyonundan sonra çoğu yerde bölüm şefliği yapılmaz. Farklı kurumlardan gelen müdür ve müdür yardımcıları atölyelerin işleyişini bilmez. Bilmediği konuda da ahkam keseler. Gir çık dersine paşa paşa başka bilmem.
 

Forum istatistikleri

Konular
128,159
Mesajlar
915,558
Kullanıcılar
449,916
Son üye
adil.degirmenci

Yeni konular

Geri
Üst