Azot gazı

Gürkanizmir

Katılımcı Üye
Katılım
14 Kas 2017
Mesajlar
1,119
Puanları
56
Yaş
34
Konum
İzmir
Azot için kullanilan basınc düşürücü saatler diğer gazlar için kullanılamıyor mu.

Azot gazı kullanımı sırasında nelere dikkat etmeliyiz
 
Zaman rölesi bir diğer ifade ile zaman saati adı verilen sistem süresi belli olan bir aralıkta araya girmesi veya çıkması amaçlanan elektrik sisteminin kontrol edilmesinde kullanılmak için tasarlanmıştır.
Topraklama ölçümü ister endüstriyel bir tesis ister bir ofis binası olsun her işletme için kritik bir öneme sahiptir.
Azot için kullanilan basınc düşürücü saatler diğer gazlar için kullanılamıyor mu.

Azot gazı kullanımı sırasında nelere dikkat etmeliyiz

Her gazin vana basi farkli.oksijenin dış diş baglantili. Azot gazi vanasi ic dis ve capi farkli. Diger gazlari kullanmadim ama birbirine olmuyor diye biliyorum.

Azot gazi tup nakliye ederken kural tup dik tasinmali mutlaka vana koruyucu kapagi olmali. Acik kasa aracla tasinmali. Kullanim esnasinda mutlaka regulator kullanilmali. Tup tasirken yerde yuvarlanmamali yere dusurulmemeli en buyuk hata vana basindan tutularak tasinmamali. Depolanirken bulundugu ortam cok sicak olmamali gunes altinda birakmamali.

Aklıma gelen ilk ve en onemliler bunlar.
 
Sağol abi. Kacak vardı bi cihazda uğraşırdi beni. Azot yoktu elimde. 12 lik. Klima kompresörü ile 25 30 bar civarı hava bastım sisteme. Hava ile kontrol hakkında ne düşünüyorsun. Kaçağı buldum bu arada salon tipi klima idi.
 
Seçenek kalmayınca hava ile kaçak kontrolü mantıklı tabii. Fakat azotun molekül yapısı çok küçük olduğundan kaçakları daha kolay tespit edilmesini sağlar.
 
Azot Gazı, periyodik cetvelde N simgesi ile gösterilen bir elementtir. Azot gazının atom numarası yedidir. Azot gazı renksiz, kokusuz, tatsız ve inert yani atıl bir gaz çeşididir. Azot gazı dünya atmosferinin yüzde yetmiş sekizini kaplamaktadır. Dünya için önemli bir gazdır ve dünyadaki tüm canlıların dokularında bulunmaktadır. Azot gazı ayrıca bir çok önemli bileşikleri de oluşturur. Bunlar amino asit, amonyak, nitrik asit ve siyanür gibi gazlardır.
 
Olur da Bir gün Azot Tüpün Yanında Olur Ve Bu Azotu Manometre İle Vermek İstersen Sakın Yüzünü O Manometre ye Yaklaştırma.
 

Forum istatistikleri

Konular
128,119
Mesajlar
915,157
Kullanıcılar
449,823
Son üye
bulday

Yeni konular

Geri
Üst