Aynı Anda Gelen Verilerin Okunmasında Çıkan Sorun

firatc01

Üye
Katılım
3 Ağu 2016
Mesajlar
9
Puanları
1
Yaş
31
Arkadaşlar selamlar. Elimde Fatek FBs-60ma model PLC var. Bu PLC ile 36 sensör girişi alacağım. Bu sensörleri kullanarak tek register a değer atıyorum. Her sensör register a farklı değer atıyor. Aynı anda sensörler aktif olunca çakışma oluyor. Dolayısıyla çıkışta okuduğum değerde kayıp oluyor. Bu 36 sensörü çakışmasın diye öncelik atamam gerekiyor. Bunun kısa yolu var mıdır bildiğiniz? Çakışmayı nasıl giderebilirim kısacası? Aynı anda sensörlerin aktif olması düşük ihtimal ancak sürekli çalışacakları için mutlaka çakışma olacaktır ve benim öncelik atamam gerekiyor. Yardımcı olabilecek birisi varsa minnet duyarım. Şimdiden teşekkür ederim. İyi akşamlar.
 
KNX Standardı, küçük bir rezidansın içerisindeki aydınlatma, perde panjur, klima kontrolünden, Dünya’nın en büyük havalimanlarındaki aydınlatma otomasyonu gibi çözümler için tercih edilen bir Dünya standardıdır.
Yazımızda endüstrinin can damarı sayılabilecek PLC’yi inceleyeceğiz.
Merhabalar;

Sorudan anladığımız kadarıyla bu sensörlerin bir önem önceliği olabilir. Bu durumuda interrupt alt program vb şekillerde çözebiliriz.

Dilerseniz www.fatek.com.tr adresinden teknik destek mühendislerimizden yardım alabilirsiniz.

İyi çalışmalar;
 

Forum istatistikleri

Konular
128,122
Mesajlar
915,181
Kullanıcılar
449,826
Son üye
SK.

Yeni konular

Geri
Üst