aynı özelliklere sahip iki trafo neden farklı çıkışlar verir?

dvt grgn

Üye
Katılım
16 Haz 2008
Mesajlar
3
Puanları
1
Yaş
39
arkadaşlar tüm özellikleri aynı olan iki trafo farklı çıkış değerleri veriyor ayrıca biri diğerine göre daha fazla ısınıyor ve power analyzer ile kısa devre testlerinde aldığımız değerlerde toplam güç her iki trafoda da negatif çıkıyor. bu konu ile ilgili bilgisi olanlar yardımcı olabilir mi? teşekkürler.
 
Topraklama ölçümü ister endüstriyel bir tesis ister bir ofis binası olsun her işletme için kritik bir öneme sahiptir.
Elektrik tesisatlarında seçilecek kablo kesiti genellikle kullanılacak güce göre çekilecek akımın hesaplanması ile belirlenmelidir.
trafoların bir çok değeri, boşta ve kısa devre akımları birbirine yakın yalnızca ısınan trafonun orta bobini diğerine göre 20-30 A fazla akım çekiyo sorun burada sanırım trafoyu sökmekten başka çarem kalmadı sökerken hatayı bulurum yeni sarımda da aynı hataya düşmeyiz bu arada gücün negatif değerde olması da faz açılarından kaynaklanıyo kendi soruma cvp vermiş olayım:) ilgilendiğin için tşk
 
trafolarda değer olarak nekadar aynı olsada farklı olabılır kullanılan sac levhaların gausu farklı olma olasılığı çok yuksek aynı fabrıka ımalatı olsada yınede değışır
 
Bence öncelikle bakman gereken fazların dengeli yüklenip yüklenmediğidir. Orta faz daha fala yüklenmiş gibi görünüyor.

Orta fazdaki ısınmanın sebebi çekilen fazla akımdır.

Burada ayrıca şunu belirteyim. trafonun sargı dc direnç değerleri bu ısınmada büyük rol oynar. Özellikle sekonder tarafta ilk bakışta direnç değeri miliohm seviyelerinde gibi gözüksede çekilen akım (trafonun gücüne göre değişmekle birlikte) 1000A veya 2000 A vs. olduğu için ısınma fazla olmaktadır.
Direnç değerindeki problem genellikle trafonun içerisinde sargıların tije bağlantı noktalarındaki gevşeklikten kaynaklanıyor. Fabrika ortamında giderilmesi önerilmemektedir.
Zamanla yağın kimyasal özelliğinde bozulmaya neden olur. Bu nedenle yağ anlizinin yılda 1 kere düzenli olarak yaptırılması oldukça faydalıdır.

İşim gereği bu durumlarla karşılaşıyoruz.

NOT: Direnç testi için özel cihaz var.
 
orta fazın diğerleine göre daha fazla akım çekmesi Bobinlerden en az birinde ( YG veya AG ) sarım kısadevresı olduguna delalettir. O bobin sökülmeli ve yenısı ile değiştirilmelidir.
 
orta fazın daha fazla akım çekmesi sarım kısa devresi olduğuna delalet değildir Sn cuneytozturkk, bu nasıl bir trafodur ve hangi amaçla kullanılıyor. tek fazlı kullanıcılar varsa durum tabiki değişir.
 

Forum istatistikleri

Konular
128,159
Mesajlar
915,558
Kullanıcılar
449,916
Son üye
adil.degirmenci

Yeni konular

Geri
Üst