Aydınlatmada %60'a Varan Enerji Tasarrufu

Otomatik sigorta bulunduğu devreyi yüksek akım ve kısa devre akımlarından koruyan bir anahtarlama elamanıdır.
Zaman rölesi bir diğer ifade ile zaman saati adı verilen sistem süresi belli olan bir aralıkta araya girmesi veya çıkması amaçlanan elektrik sisteminin kontrol edilmesinde kullanılmak için tasarlanmıştır.
İlk yorumum; ''Enerjide ülke olarak tasarruf etmek zorundayız. Çünkü enerjide dışa bağımlıyız'' ikinci cümle bence doğru bir yargı değil.
Enerjide dışa bağımlı olmasaydık tasarruf etmemize gerek yok muydu? tabi ki var. Ama "şu anda enerjide dışa bağımlı iken enerji tasarrufuna daha çok ihtiyacımız olduğu" daha doğru geliyor.

İkinci yorumum, tabi ki enerji tasarrufuna yönelik her çalışma güzel. Gerek ışık şiddeti gerek teknoloji.
 
Gündem Aydınlatmada yüzde 60a varan enerji tasarrufu ZAMAN

yazıda belirtilen ürünle ilgili bilginiz ve düşünceleriniz neler.?

İç aydınlatmada metal halide, civa ve sodyum buharlı armatürler kullanmak başlı başına enerji israfıdır. t5 ampullü yüksek tavan armatürleri kullanarak bunlara karşı zaten %50-60 civarında bir enerji tasarrufu sağlanıyor. Ve Dim edilebilir elektronik balastlar t5 ve t8 floresanlar için yılllardır kullanılıyor.

Tek başına HDK tipi armatürleri dim etmek enerji tasarrufu yapmak değil ışıktan tasarruf ederek enerjiyi düşürmektir. Yani ışığınızı da kaybetmektir. Bunlar etkin bir şekilde otomasyon sistemleriyle birlikte kullanılan gün ışığı sensörleri gibi sistemlerle entegre edilmediği taktirde sadece ışık kısmaktan ibaret kalır.

Floresan armatürler gün ışığı ve hareket sensörü gibi sistemlerle uzun zamandır entegre bir biçimde çalışmakta ve birçok tesiste etkin bir şekilde kullanılmaktadır.

Tavsiyem odur ki, iç ortamlarda metal halide, civa buharlı ve sodyum buharlı armatürlerden uzak durun. Tasarruf böyle sağlanır.
 

Forum istatistikleri

Konular
128,158
Mesajlar
915,531
Kullanıcılar
449,905
Son üye
smartnet

Yeni konular

Geri
Üst