Aydınlatma

Devreyi bende denedim ama hiçbir tepki almadığım için biyerlerde yanlışlık yapıyorum diye de düşünerek deneyin tepkisiz :) sonuçlarını paylaşmadım.

Merhabalar,sn.veysel 28 ustam,devre elemanlarından bir tanesinde mutlaka da zayıf bir halka vardır diye tahmin ediyorum ben.Batarya olarak kullandığınız bu batarya (Akü ise) tam boş ve elektroliti hiç de akım geçirmeyecek bir potansiyelde olabilir veya ampülün voltaj değeri çok yüksek seçildiyse eğer,geçen akım bunu yakmayabilmiş de olabilir veya seçtiğiniz trafonun örneğin 12 volt ac. çıkışı,yani trafonun "VA" gücü çok da düşükse,sargısından üretilip dışarı verilecek olan ac. akımın amper şiddeti de çok zayıf kalmış bulunabilir.Ben bu olası nedenlere de bağladım deneyinizin kötü bir sonuç vermesini.Ama gerçek neden daha da farklı olabilir tabi ki.Kolay gelsin.Saygılarımla.
 
Elektrik tesisatlarında seçilecek kablo kesiti genellikle kullanılacak güce göre çekilecek akımın hesaplanması ile belirlenmelidir.
Zaman rölesi bir diğer ifade ile zaman saati adı verilen sistem süresi belli olan bir aralıkta araya girmesi veya çıkması amaçlanan elektrik sisteminin kontrol edilmesinde kullanılmak için tasarlanmıştır.
Arkadaşlar merhaba
Bana sera içi aydınlatma önerisi yapabilir misiniz?
bu konuda yardıma ihtiyacım var
Uzunluk 160 metre genişlik 10 metre yükseklik 4 metre
loş bir şekilde burayı aydınlatmamız lazım fazla aydınlığa gerek yok loş ışık yeterli olacaktır.
 

Forum istatistikleri

Konular
128,163
Mesajlar
915,581
Kullanıcılar
449,923
Son üye
BilgeKaganInce22

Yeni konular

Geri
Üst