Aydınlatma

Sn. Hocam, flament LED ampulerde, SMD'li LED sürücü devre kısmı, dişi E27 duyuna takılan erkek E27 duyunun içinde ve çok dar bir alana (Flament LED'in armut cam tüpünden baktığımda bir gün bir adedinde bunu çok net olarak farkettim) sıkıştırılmıştır, diğer ampul ve armatür türlerinde aşırı ısındığını söylediğiniz bu dibe çok yakın bölgelerde, bu elemanların özellikle çok dar bir alana sıkıştırılmış olan sürücü devrelerinin veya power LED'lerin soğutucularının ısınması nedeniyle bu aşırı ısınmalar muhtemelen olabilir. LED'in kendisinde ısınmanın oldukça az, sürücü devresi ve ona çok yakın olan, dibe çok yakın kısımlarının ısınması ise belirli bir dereceye kadar normal sayılır, belirli bir dereceden sonra normal sayılamaz, bir konstrüksiyon hatası nedeniyle veya arıza nedeniyle bunlar oluşmuştur. Ancak bu ısı dağılımının eşit dağıtılmadan tek noktada birikmesi, bu dişi duyun ve ona bağlı kablo bağlantılarının zamanla oksitlenebilmesi, vb. bu aşırı ısınmaya bağlı birçok olumsuzlukları beraberinde getirebilir, bu konudaki temenninizde çok haklısınız. Özellikle bunu buradan belirterek aslında LED soğutulmasında, aşırı ısınmayla ilgili çok önemli detaya dikkat çekmiş oldunuz. Kolay gelsin.
 
Zaman rölesi bir diğer ifade ile zaman saati adı verilen sistem süresi belli olan bir aralıkta araya girmesi veya çıkması amaçlanan elektrik sisteminin kontrol edilmesinde kullanılmak için tasarlanmıştır.
Otomatik sigorta bulunduğu devreyi yüksek akım ve kısa devre akımlarından koruyan bir anahtarlama elamanıdır.
Öncelikle Koç-taş firmasını bu sektöre el attığı için kutluyorum. Mevcut led ampuller, Her ne kadar üzerinde yazılan güce eşit veya az akım çekiyorlar ise de, led ampullerin dibe yakın kısımları aşırı ( el yakacak kadar ) ısınıyor.
Fizik kurallarına göre de bu ciddi bir kayıp.
Bu kaybın bizlere elektrik sarfiyatı olarak dolaylı yoldan yansıdığından da eminim ve halen mevcut 9w led ampullerin ışığının lümen olarak aydınlatmasından memnun değilim. Çünkü 1 yerine 2, yada 2 yerine 3 hatta 4 led ampul kullanmak durumuna düşüyoruz.
Umarım 12 w standartında ve ışık gücü belirgin derece yüksek ve hiç ısınmayan led ampullere kavuşuruz.

Üretici firmalarımızın bu konuda daha hassas olması temennidi ile.

Bir yerden almıştım dip kısmı el yakmiyor derecesinde bozulmustu içini açtım di soğutma metal yerleştirilen ve ağır di
Bir de başka bir yerden almıştım oda ağır ve hava boşlukları vardı
 

Yeni mesajlar

Forum istatistikleri

Konular
128,177
Mesajlar
915,643
Kullanıcılar
449,939
Son üye
sorunsuzşofben

Yeni konular

Geri
Üst