Aydınlatma on/off takip sistemi

ozcanb

Üye
Katılım
25 Haz 2019
Mesajlar
5
Puanları
1
arkadaşlar meraba; büyük yapılarda aydınlatma armatürlerinin yanıp yanmadıklarını uzaktan bir panel üzerinde görebileceğimiz bir sistem mevcut mudur. Yani yangın ihbar santrali gibi bir panel üzerinde açıkta kalan armatürleri bir panel üzerinden görebilir miyiz, bilgisi fikri olan var mıdır?
 
Topraklama ölçümü ister endüstriyel bir tesis ister bir ofis binası olsun her işletme için kritik bir öneme sahiptir.
Otomatik sigorta bulunduğu devreyi yüksek akım ve kısa devre akımlarından koruyan bir anahtarlama elamanıdır.
Yıllar önce bir otelde darbe akım anahtarı ile çalışan bir sistemde yapmıştım. Plc ve ekran kullanıp darbe akımları izlemiştim. Ekrandan istedikleri gibi açıp kapatıyorlardı. o zaman için güzel bir çalışma olmuştu.
Şimdi firmaların bu iş için özel ürünleri ve enerji izleme sistemleri mevcut.
 
Son düzenleme:
firmaların bu tip çalışmaları var mı diye arama yapmıştım ancak herhangi bir bilgiye ulaşamamıştım, söyleyebileceğiniz-bildiğiniz firma ürün adı var mı ?
 
Biz de otelde Knx/Dali kullanıyoruz, ister tuşlardan ister dokunmatik panelden kullan. Yine de sadece açma kapama adına kullanışlı, yoksa araçtaki gibi lamba arızalı diye bildirim vermiyor Sn. @adem_cotak . Soruyu yanlış mı anladım acaba?
 
Biz de otelde KNX/Dali kullanıyoruz, ister tuşlardan ister dokunmatik panelden kullan. Yine de sadece açma kapama adına kullanışlı, yoksa araçtaki gibi lamba arızalı diye bildirim vermiyor Sn. @adem_cotak . Soruyu yanlış mı anladı
Arıza tespiti yapmak istiyorsa bazı firmaların sigortaya takılan sensörleri var bunların yardımıyla bulunabilir. Zaten arkadaş da açık kalan lambaları görmek istiyor. Arızalı lambaları tespit etmek istemiyor ki
 
Arıza tespiti yapmak istiyorsa bazı firmaların sigortaya takılan sensörleri var bunların yardımıyla bulunabilir. Zaten arkadaş da açık kalan lambaları görmek istiyor. Arızalı lambaları tespit etmek istemiyor ki
büyük yapılarda aydınlatma armatürlerinin yanıp yanmadıklarını uzaktan bir panel üzerinde görebileceğimiz bir sistem mevcut mudur.
Yani yangın ihbar santrali gibi bir panel üzerinde açıkta kalan armatürleri bir panel üzerinden görebilir miyiz
Maalesef ben 2 soru görüyorum, anlatılmak istenene vurgu yapılmayınca farklı anlam yanlış anlama çıkabilir. Hatam varsa özür dilerim.
 
aslında demek istediğim @adem_cotak ın dediği gibi açık olan olmayan armatürleri panelin bulunduğu yerden kontrol etmek. Tam anlatamadıysam affola. Dalı otomasyonuna biraz baktım ama bununla ilgili teknik destek alacağımız firmalar mı olur, yoksa internetteki verilerle şantiyede bu işin altından kalkabilir miyiz. Düşünüğüm sistem dali ile olacak gibi
 
Dali sistemi ile dediğiniz şekilde bir otomasyon mevcut. Konu hakkında bilgi almak için EAE firması ile irtibata geçmelisiniz. Aydınlatmaları PC'den izleyip kontrol edebiliyorsunuz.
 

Forum istatistikleri

Konular
128,125
Mesajlar
915,237
Kullanıcılar
449,837
Son üye
betül hüsrevoğlu

Yeni konular

Geri
Üst