aydınlatma kulesi jenaratörü

yavuz31

Usta Üye
Katılım
12 Ocak 2010
Mesajlar
1,187
Puanları
156
Yaş
47
Arkadaşlar aydınlatma kulesi jenaratörü ne demektir 4 ad 1000 wat lamba var kulede veya direkte yükseklik 10 mt bu durumda sistem nasıl olmalı jenaratör kaç kw monofazemi trifazemi olmalı ekonomik olanı hangisi lamba panosu direk üzerindemi haricimi jenaratör çıkışı panoyamı gitmeli yoksa jenaratör üzerinde panomu olmalı jenaratör hava soğutmalımı su soğutmalımı olmalı sorunsuz bir sistem vs. direk ve jenaratör orta doğuya gidecek kuveyt ırak katar vs
 
Elektrik tesisatlarında seçilecek kablo kesiti genellikle kullanılacak güce göre çekilecek akımın hesaplanması ile belirlenmelidir.
Zaman rölesi bir diğer ifade ile zaman saati adı verilen sistem süresi belli olan bir aralıkta araya girmesi veya çıkması amaçlanan elektrik sisteminin kontrol edilmesinde kullanılmak için tasarlanmıştır.
hocam o bir imalat şekli aydınlatma kulesi dediğimiz şey basit şöyle anlatayım .
1 - önce bir romork yapıyoruz .
2- römorkun üzerine 1 jeneratör koyuyoruz vede mekanik yada hidrolik yükselebilen istenilen ölçüde e iç içe girebilemn bir mekanizma yapıyoruz .
3- bu mekanizmanın tepesine kaç adet lamba isteniyorsa o kadar armatur koyuyoruz . genelde bunlar metal halide yada led oluyor ( metal halide kullanırsanız balastlarını sökün aşağıda bir kutuya koyun çünki çok balastlar ciddi ağırlık yapıyor .
4 jeneratörden bu lambaları yakıyoruz ...
hepsi o .
jeneratörün gücüde çalıştıracağımız lambalara göre seçiliyor. eğer sahada bu jeneratör seyyar amaçlı aynı zamanda kullanılacaksa kullanılacak yükleride ona göre hesaplıyoruz ... (kaynak mak .spiral taşı vs vs ))
bunu götürüyorsunuz zaten o kule belden kırılıyor (hidrolikler kırılmaz yani bükülmez)
kulenin bir makarası var o makarayla kuleyi önce dikiyorsunuz .. başka bir makara ile kuleyi kaldırıyorsunuz sonra jeneratörü çalıştırıp etrafı aydınlatıyorsunuz . hepsi o
mesele istenen şartlarla alakalı bir durum bunlar buyuyebiliyorlar küçülebiliyorlar isteğe göre 360 dece dönebilen var . ama bunlar hep maliyet unsurları .
eğer bir devlet kurumuna verecekseniz şartnameyi dikkatli okumk gerek ...
4 kvadan 1000 kva ya kadar yaptıklarımız oldu ama bu tamamen müşterinin ne istediği ile alakalı bir durum .
 

Forum istatistikleri

Konular
128,179
Mesajlar
915,658
Kullanıcılar
449,940
Son üye
yavuzturan

Yeni konular

Geri
Üst