aydınlatma hesabı

Katılım
11 Ağu 2008
Mesajlar
4
Puanları
1
Yaş
39
arkadaşlar merhaba...

programlarla aydınlatma hesabı yapabiliyorum onda sorun yok ancak ben excell ilede hızlı bir şekilde aydınlatma hesabı yapmayı öğrenmek istiyorum ve forumda araştırdım buldum. hesaplar yapılırken mahal faktörü (k) göz önünde bulunduruluyor ve tablodan mahal verimi hesaplanabiliyor. ancak armatür verimi hesaplanmıyor. örneğin armatür opal ya da prizmatik camlı olması ya da endirekt olması göz önünde bulundurulmuyor gördüğüm kadarıyla bu faktörleri aydınlatma hesabına dahil etmemiz için armatür tiplerine göre verim cetveli olması gerekir diye düşünüyorum bunu nasıl çözebiliriz ?
 
Zaman rölesi bir diğer ifade ile zaman saati adı verilen sistem süresi belli olan bir aralıkta araya girmesi veya çıkması amaçlanan elektrik sisteminin kontrol edilmesinde kullanılmak için tasarlanmıştır.
İyi bir topraklama değeri sıfıra ohm'a yakın olan değerdir. Fakat her işte olduğu topraklamadada maliyetler önemli, onun için iyi bir topraklama değeri izin verilen değerler içinde olandır.
Dialux Light kullanabilirsin... Bir çok üreticinin armatür verileri içinde geliyor...
 
Dialux Light 9 versiyonunu kullanabilirsin.Üstelik Türkçe Menülere sahip.Bir çok üretici firmanın armatür verilerini bulabilir.İstediğin armatüre göre Belirlediğin LUX değerine göre hesap ve yerleşim yaptırabilirsin.Kolay Gelsin...
 

Forum istatistikleri

Konular
128,108
Mesajlar
915,042
Kullanıcılar
449,809
Son üye
yucelsenolgm

Yeni konular

Çevrimiçi üyeler

Geri
Üst