Aydınlatma Hesabı

shinning

Üye
Katılım
8 Ocak 2008
Mesajlar
21
Puanları
1
Yaş
39
arkadaşlar benim problemim aydınlatma hesabı ile ilgili. aydınlatma projesini yaptıktan sonra dialux veya relux programı ile aydınlatma hesabı yapıyoruz. ancak programları yeni öğreniyorum. benim sorunum normal aydınlatma hesabında sadece tavan armatürlerini hesaba koyup çalışma düzlemine göre hesap yapılıyordu. ama projede hesabı yapılacak yerin zeminindede aydınlatma var. bunu nasıl hesaba koyacağız. bu programlar ( dialux relux) bu işi yapabilirmi. programla denedik ama zemini hesaba katamadık. bu konuda bilgisi olan arkadaşların yardımını bekliyorum.
 
Zaman rölesi bir diğer ifade ile zaman saati adı verilen sistem süresi belli olan bir aralıkta araya girmesi veya çıkması amaçlanan elektrik sisteminin kontrol edilmesinde kullanılmak için tasarlanmıştır.
Topraklama ölçümü ister endüstriyel bir tesis ister bir ofis binası olsun her işletme için kritik bir öneme sahiptir.
Aydinlatma hesabina dediginiz gibi tavandaki armaturler katiliyor. Dialux gibi programlarda mevcutta var olan formulleri baz alarak hesap yapiyor.Bu tarz bi formul hic duymadim.Yerden yapilan aydinlatmalar genellikle dekoratif amacli kullanildigindan bence hesaba katilmamali.
Ama illa katmam gerekiyor diyosan indirect aydinlatma gibi dusun.Yani demek istedigim tavandaki armatur direk aydinlatmayip tavandan yansitinca armatur ile tavan arasindaki mesafe hesaba katiliyor.Burada da bu mesafeyi yer ile tavan arasindaki mesafe olarak dusunebilirsin.
 
arkadasım ınan bılgım yok banada bu program lagzım nasıl edınebılırım yardımcı olursan sevınırım bırde waat hesabıyla nekadar alanı aydınlatır bu yonde bır cızelge varmı dıyelım kı 18 waat kac mt yı aydınlatır bu yonde bır cızelge varsa rıca edıyım cok lagzım oldu ısı kabul ettırmem buna baglı msn [email protected] ılgıne sımdıden tskr ederım.
 
bunu bir program yardımıyla yapmayın kendin formulle yapsan daha anlasılır olur ve o zmn formuldekı degerlerle oynayarak sonuclandırabılırsın
 
dialux programını kesinlikle tavsiye ediyorum. Kullanan zarar etmez.
Cevap: zemin aydınlatmadı ve çalışma düzlemi arasında engel varsa hesaba katmaya gerek yok. Ayrıca zemin aydınlatıcıları (yani armatürler )düşük ışık akısına (lümen cinsinden) sahiipse yine hesaba katmaya gerek yok. Buradaki küçüklük mekana doğrudan bağlı oldugundan lümen miktarını belitmedim. Dikkat edin ışık miktarı her zaman güce baglı degiildir, armatür türüne göre(CFL, akkor, Fluoresan vb gibi) değişir.
 
Zemin armatürleri genelde dekoratif olduğundan ortam aydınlatmasına çok etki etmez... İlle de hesaba katmak istiyorsan yer armatürünü endirek aydınlatma olarak hesapla...
 

Forum istatistikleri

Konular
128,149
Mesajlar
915,471
Kullanıcılar
449,890
Son üye
Ercan29

Yeni konular

Geri
Üst