Aydınlatma grubu led revizyonu hakkında

FeLLoW

Üye
Katılım
18 Eki 2011
Mesajlar
14
Puanları
1
Merhabalar, forumda alakalı konular var inceledim fakat uğraştığım iş biraz başka. Stopları komple lede çeviriyorum pc de gerekli devreleri kurdum programlamaları yaptım simülasyonda kusursuz.

Sadece stop grubunu değiştireceğim far grubuna şimdilik girmeyeceğim. Daha önce stoplara düz birşekilde ledler bağlamıştım fren ve park sorun çıkartmadı sürekli 12 geldiği için ama sinyallerdeki ledler yanmadı ve önleri hızlı hızlı yakıp söndürüyor diye sinyalleri normal ampülle devam ettim. Şimdi attiny85 kullanarak animasyonlu yapmak istiyorum. Sinyallerin kayması parkın kısık frenin maks yanması gibi. Bunları dediğim gibi pc ortamında hallettim. Henüz pratik için deneme yapamıyorum çünkü araç bende değil. Önceki sistemde led bağladığımda yanmaması sinyallerde voltajın değişkenliği diye hatırlıyorum. Yani 12 sabit gelmiyor atıyorum 3.5 - 12 arasında gidip geliyordu. Şimdi ben bu tasarladığım devreyi sinyallere nasıl uyarlarım ? Yani oradaki gerilimi nasıl sabitlerim ? Sonuçta mikroişlemci açma kapama işini yapacak flaşör rolesi değil. Ama önler ampul kalacağı için sadece arkalarfa bu işlem olması gerekli. Bunu nasıl yapabilirim acaba ?
 
Öncelikle standart röleyi led (için) röle ile değiştirmelisiniz. Veya bunu da kendiniz yapın.
 
Sinyallerinin hizli hizli yanip sonmesi aracin ledi algilamamasindan. Araya dekoder olarak minimum 50w lik (direnc degerini hatirlamiyorum ama bi kac ohmlul bi sey olmasi lazim) direnc atabilirsin duzelecektir
 

Forum istatistikleri

Konular
128,122
Mesajlar
915,182
Kullanıcılar
449,826
Son üye
SK.

Yeni konular

Geri
Üst