Aydınlatma

Katılım
17 Kas 2019
Mesajlar
3
Puanları
1
Yaş
42
S.a arkadaşlar 220 volt 1000 watt flamen lamba ya 50 hz değilde 400 hz verirsek güç ve akımda ne gibi değişiklik olur yani saatte çektiği 1 kw güç değişmi ışık verimi iyimi olur bu konu ile ilgili bilgi verilirse çok teşekkürler
 
Topraklama ölçümü ister endüstriyel bir tesis ister bir ofis binası olsun her işletme için kritik bir öneme sahiptir.
Otomatik sigorta bulunduğu devreyi yüksek akım ve kısa devre akımlarından koruyan bir anahtarlama elamanıdır.
Merhaba. 220 volt, 1000 watt ampul gücü, ayni gücü veren bir alternatörle saniyede 50 kez yön değiştirmeyip bu kez 400 kez yön değiştirerek üretilip, yani 220 volt, 1000 watt şeklindeki ampule ayni (sabit) güçle üretilip uygulanırsa bundan farklı olarak mevcut parlaklığı, ışık verimi, çektiği akım hiç değişmeyecektir. Örneğin omik yükler (ampul flamanı, rezistans, vb.) ayni volt, ayni amper değerlerinde AC ve DC akımda ayni güçte ve ışık şiddetiyle yanar, AC akımdaki frekans artışının güç (volt * amper) değişmeden buna ek katkısı yoktur.

Ayni güçle bu flaman ampülden daha fazla ışık verimi alınması ayni güçteki ampulün halojen tipiyle mümkün olabilir, daha fazla voltaj uygulanarak geçen daha fazla volt, amper, ohm kanununa göre geçerek daha parlak yanabilir, ancak bu ampul ömrü de normalde uygulanan 220 volta göre daha kısalır. Yani ayni güçle daha fazla ışık verimi, daha verimli power LED armatürlerle, normal flamana göre halojen projektör ampulleriyle büyük ölçülerde artabilir. Kolay gelsin.
 
Merhaba. Son yıllarda LED armatürlerin renk sıcaklıklarında (Kelvin ölçeğinde) çok ciddi ayarlamalar, ara (melez) renk sıcaklıklarının da çıkabilmesi sağlandı ve bu satılan LED armatürlerindeki renk yelpazesi daha geniş olarak sizlere sunulmuş oldu. Böylece istediğiniz renk sıcaklığını odanın, kullanılan ortamın, bir abajurun içinde kullanılan E14, E27 duyları gibi, vb. buçok değişik ortamlara renk sıcaklığını çok serbest olarak seçebiliyorsunuz. İlk çıktıklarında 6500 K (daylight = soğuk gün ışığı) renk sıcaklığı olarak sadece bulunurken, 2700 K, daha sonraki yıllarda özellikle 2700 ve 6500 K' yı karma (karışık) olarak kullananlar da özellikle dikkate alınarak 4000 K (Koç-taş'ın en son piyasaya satışa çıkarılan dial dekor flament LED armatürlü ürünleri gibi) renk sıcaklığındaki ürünleri görücüye (müşterilerin seçim seçeneğine) çıkmış oldu.

Tüm LED armatürlerinde bu ara renk sıcaklığı yelpazesinin bu kadar genişlemesi, aslında CFL (kompakt flüoresan lamb) yani tasarufluların geçirdiği ilk emekleme döneminei benzer bir evrimi geçirip, çok çeşitli renk sıcaklıkları yelpazesine zamanla geçebilmesine çok benziyor. Düşünün ki Almanya, Amerika, vb. teknolojide en lider, en öndeki ülkelerde, son yıllarda güneş ışığındaki ultraviyole ışığı seçeneğini, LED armatürlerinin renklerini, renk sıcaklıklarını geniş bantta değiştirerek muadil olarak kullanarak, çok verimli bir tarımda, rengi ayarlanabilir LED ışıkla bitki yetiştirilmesinde kullanabilme seviyelerine (Türkiye'de de bazı üniversitelerde, bitirme projesi (tezi) olarak ayni konudaki çalışmaların mutlaka yapıldığını sanıyorum) gelinmiş olundu. LED lambaları veya armatürleri ilk veya çok yeni olarak piyasaya çıktıkları yıllara oranla, bu geçen zaman içinde çok büyük ilerlemeleri kaydetmiş oldu. Bunları göz ardı edemeyiz, çünkü teknoloji yapay zekayla paralel olarak son hızıyla (LED teknolojilerinde de) ilerliyor ve ipin ucunu kaçırmamak için sürekli takipte olmak zorunluluğundayız, yapay zekalı yeni çağ bize bunu olmazsa olmaz gerektiriyor. Kolay gelsin. Saygılarımla.
 
Son düzenleme:
Öncelikle Koç-taş firmasını bu sektöre el attığı için kutluyorum. Mevcut led ampuller, Her ne kadar üzerinde yazılan güce eşit veya az akım çekiyorlar ise de, led ampullerin dibe yakın kısımları aşırı ( el yakacak kadar ) ısınıyor.
Fizik kurallarına göre de bu ciddi bir kayıp.
Bu kaybın bizlere elektrik sarfiyatı olarak dolaylı yoldan yansıdığından da eminim ve halen mevcut 9w led ampullerin ışığının lümen olarak aydınlatmasından memnun değilim. Çünkü 1 yerine 2, yada 2 yerine 3 hatta 4 led ampul kullanmak durumuna düşüyoruz.
Umarım 12 w standartında ve ışık gücü belirgin derece yüksek ve hiç ısınmayan led ampullere kavuşuruz.

Üretici firmalarımızın bu konuda daha hassas olması temennidi ile.
 

Yeni mesajlar

Forum istatistikleri

Konular
127,966
Mesajlar
913,956
Kullanıcılar
449,611
Son üye
ramazansanli@

Yeni konular

Geri
Üst