Ayarlı Güç Kaynağı Kısadevre

Mtunc

Üye
Katılım
28 Şub 2018
Mesajlar
1
Puanları
1
Yaş
23
Merhabalar. Bugün okul ödevimiz 5-12 volt ayarlı Güç kaynağını monteledik. Ölçüm vs. Sorunsuz işlevlerin tümü yerine geliyor fakat kısa devre ledi sürekli yanıyor. Sebebi ne olabilir? Yapım aşamasından bir fotoğraf ekliyorum elemanların görünmesi açısından
 

Ekli dosyalar

  • Screenshot_20180228-182550.png
    Screenshot_20180228-182550.png
    1.4 MB · Görüntüleme: 35
Topraklama ölçümü ister endüstriyel bir tesis ister bir ofis binası olsun her işletme için kritik bir öneme sahiptir.
Zaman rölesi bir diğer ifade ile zaman saati adı verilen sistem süresi belli olan bir aralıkta araya girmesi veya çıkması amaçlanan elektrik sisteminin kontrol edilmesinde kullanılmak için tasarlanmıştır.
Bu türdeki 2N3055'lerle çıkışta dc akımının amperi kuvvetlendirelen ve kendisi de en kritik çıkış elemanı olabilen (Dc akım dışarı alınmadan önce, kırmızı bağlantı terminali parçasının en sağındaki soğutucuya vidalı ) bu türden ayarlı güç kaynaklarında, çıkışta bir kısa devre durumunda ilk bakmanız gereken yer transistörler veya voltaj regülatörleri (Resimdekiler lm7812 ve lm7805 ise) komütasyon (Ters koruma) amaçlı devrelere paralel konan diyotlar veya zener diyotlarıdr. İkinci bakılıp kontrol edilecek elemanlar ise 2N3055 darlington transistörleri veya lm7812, lm7805, lm 317t gibi voltaj regülatörlerinin kendi bacaklarının arasıdır, yani bir de asıl kendilerinin içten kısa devre olup olmadığı tam olarak ölçülerek iyi kontrol edilmelidir. Lehim yaparken pcb'nin bakır devre yollarında veya dc çıkış terminal bağlantılarında, çok sürpriz şekliyle veya göze hiç görünmeyen şekliyle yine bu durum olabilir, bu açıdan da çok dikkatli kontrol edin. Kolay gelsin. Başarılar.
 
çok karışık birşey anlaşılmıyor,resimden.
 
çok karışık birşey anlaşılmıyor,resimden.

Evet , çok doğru, ben de pek birşey anlamadım, bu yüzden en genelini, kısa devrelerde en çok karşılaşılanlarını yazdım. Kolay gelsin.
 
Devrenin tüm işlevini yerine getirip kısa devre ledinin yanması mantıksız.

Kısa devre ledi yanıyorsa çıkış vermemesi lazım.

Çıkış veriyorsa kısa devre ledinin yanmaması lazım.

Hem kısa devre ledi yanıp hem çıkış veriyor ise montajda bir hata var demektir.

Resimlediğiniz şekil montaj bitmemiş hali. Ayrıca ledin hangi durumda yanacağı acaba kısa devre anındamı ? Belki power güç anlamındadır.Ayrıca resimde ben yanan ledide göremüyorum. Led nerede?
 

Forum istatistikleri

Konular
128,162
Mesajlar
915,577
Kullanıcılar
449,921
Son üye
TursuBidonu

Yeni konular

Geri
Üst