ayarlı akım kaynağı

elektronik okuma hayalimden vazgeçirecekti az kalsa. 1000a ne demek?
hadi bide ayarla diyor. o kadarı kaldıracak akım ayar devresi veya entegresi veya regülatörü veya mosfeti bulsun dünyada sıkıysa. inşallah elektronik bölümüne girince bana da 1000 voltu veya amperi ayarla demezler ödev diye
 
Zaman rölesi bir diğer ifade ile zaman saati adı verilen sistem süresi belli olan bir aralıkta araya girmesi veya çıkması amaçlanan elektrik sisteminin kontrol edilmesinde kullanılmak için tasarlanmıştır.
İyi bir topraklama değeri sıfıra ohm'a yakın olan değerdir. Fakat her işte olduğu topraklamadada maliyetler önemli, onun için iyi bir topraklama değeri izin verilen değerler içinde olandır.
Sn. gizem_5 ; "m" harfini "A" dan önce koymayı unutmuştur sadece, yani aslında öğretmen sadece 1 A veya 1000 mA'i mutlaka demek istemiştir, ancak aktarımdaki bir harf eksikliği yüzünden bu tartışmalar gereksiz yere uzamıştır, başka bir açıklaması yoktur. Çünkü mantıken bir öğretmenin bu kadar yüksek güçlü bir uygulamayı bir ödev olarak verebilmesi imkansızdır bana göre. Maddiyatı ve zor yapılabilmesi açısındandır. Ama bahaneyle aslında laf lafı açmış, bazı espriler bu konu tam bahane edilip yapılmıştır, bu da o kadar kötü değildir.:) Kolay gelsin.
 
Son düzenleme:
kendisi de itiraf etti ya. ma değil a imiş hakikaten. (bknz:konunun 1. sayfası)
 
Belirli bir güç , standartlara uyma zorunluluğu ve akım basma süresi talebi olmadığı sürece 1000A akım kaynağı üretmek çok zor değildir. Yapılacak şeyin bir ödev yani deneysel bir çalışma olacağı düşünülürse işin zorluğu fazla abartılmış gibi geliyor bana.
 

Forum istatistikleri

Konular
128,133
Mesajlar
915,315
Kullanıcılar
449,852
Son üye
ddknght

Yeni konular

Geri
Üst