ayarlı akım kaynağı

eee 0.3 yetiyor diyelim ayrıca niye 1V diye dayatıyorsun ? hem ayrıca katı olmayıversin canım :rolleyes:
 
İyi bir topraklama değeri sıfıra ohm'a yakın olan değerdir. Fakat her işte olduğu topraklamadada maliyetler önemli, onun için iyi bir topraklama değeri izin verilen değerler içinde olandır.
Elektrik tesisatlarında seçilecek kablo kesiti genellikle kullanılacak güce göre çekilecek akımın hesaplanması ile belirlenmelidir.
Ha birde yeryüzünde 1000A akım akıtacak 1miliohm luk direnç yükü ve de o akımı taşımak için negatif dirençli kablolar bulmak lazım. Bulunmazsa bu iş bayağı tatsız olur. Kavga çıkar.

eee 0.3 yetiyor diyelim ayrıca niye 1V diye dayatıyorsun ? hem ayrıca katı olmayıversin canım :rolleyes:
dayatma kişiliğime ters. Hem yumuşak hem de iyi iletkenler biliyorum ama yeri değil.:D
 
Moderatör tarafında düzenlendi:
Olsun , kavgadan kaçan ne olsun ..
 
Yok agam senden korkulur sen ağız tadı ile kavga etmiyon anında yakmaya kalkıyon romayı bilem yakarsın sen gari :) hatta belkide sen yaktın
 
Yook dalmak yok acele yok bekle bakalım ne kadarını hak edecek ?
 
Hocam bunu verdiyse bir bildiği vardır elbet bunu benim bulmamı istiyor ama ben bir türlü bulamadım. Bu işi sadece varyak ile yapmaya kalktığımda başka bir şeye ihtiyacım kalmıyor fakat kullanacağım varyak bu sefer bir ton ağırlığındaymış. AC gerilimle çalıştığımda bu şekilde oluyor. DC gerilimle çalıştığımda bunu kontrol etmem zorlaşacağı için çok düşünmedim. Dediğiniz gibi çok büyük bir yapı olur ki bu da imkansız . 1000A akım geçirsem bunu nasıl ölçücem trafonun sekonderine yük bağlayıp gücü oraya aktarsam ne kadar yapılabilir bilemiyorum
Hala ısrar etmektesin hata yok 1000A ... fiziki yükünü boşver maddi (duygusal) yükünü hesap edebiliyor musun? Aile ocağını kurutma!
Yook dalmak yok acele yok bekle bakalım ne kadarını hak edecek ?
KAzım Ustam, Serkan (diğer üyeler de yanıtlayabilir tabi ki) tez ödevlerine ne kadara masraf yapmak mümkündür uçsuz bucaksız mıdır hoca ödev verdi yapmak farz tamam da yat kat parasına bedel mi? Caiz midir :)
 
Vay canına,biz atv'de "kara dayı" yı boşu boşuna seyrederken meğerse burada daha baba karadayılar bile varmış,dönüp de bir baksanıza :)Sizden korkulur ne olur ne olmaz,bu tartışmadan da çok uzak kalmak lazım.:) Saygılarımla.(Şaka şaka)
 
Son düzenleme:
Bu arkadasi merak ettim 1000A buldumu? 5 yil orta gerilim test yaptim herturlu cihazi kulandim 1000A ve civarini cok nadir uygumisimdir. 1000A i 10 sn den fazla basmak icin kolum gibi kablo lazim.
 

Yeni mesajlar

Forum istatistikleri

Konular
128,179
Mesajlar
915,657
Kullanıcılar
449,940
Son üye
yavuzturan

Yeni konular

Geri
Üst