AYAR SORUNU

laempe

Üye
Katılım
27 Mar 2008
Mesajlar
128
Puanları
1
Merhaba arkadaşlar,,, vincimizin panosunda revizyon yaparak kanca motorlarını kontaktörlü sistemden invertörlü sistem olarak revize ettik,, Sorunumuz şu ABB Powerflex serisi invertörün ayarları yapıldığı halde kanca motoru yükte iken aşşağı butonuna basınca hızlanarak iniyor... servis yardımı ile yaptığımız ayarları kontrol ediyoruz servis ayarlar normal diyor sıkıntıya direnci ölçün diyor ölçüyoruz normal kendileride normal diyor ama sıkıntı devam ediyor...yardım ve önerilerinizi bekliyorum..Acaba powerflex yanlış seçilen bir sürücümü
iyi çalışmalar..
 
Otomatik sigorta bulunduğu devreyi yüksek akım ve kısa devre akımlarından koruyan bir anahtarlama elamanıdır.
Zaman rölesi bir diğer ifade ile zaman saati adı verilen sistem süresi belli olan bir aralıkta araya girmesi veya çıkması amaçlanan elektrik sisteminin kontrol edilmesinde kullanılmak için tasarlanmıştır.
harici firenleme direnci gerekli.Daha once delta sürücüde başıma gelmişti yükte inerken hızlı iniyor alarma geçiyordu.Direnç ile çözüldü.Sizinde drenç ile çözülür sanırım.
 
selam

vinç sistemleri dışarıdan direnç takman gerekli hem yürütme hemde kanca motoruna başka türlü çözemezsin
çalıştığım yerde 5 vinç hepside sürücülü hepsinde direnç var
sebep olarak ani yük binmesi sonucu sürücü kendi dirençi yetiştiremiyor.
 
Aynen arkadaşlar da söylemiş zaten. Bu sorunu frenleme direnci bağlayarak çözebilirsin diye düşünüyorum. Benim çalıştığım yerde vinç değil fakat, dikey eksende aşağı/yukarı yönlü hareket yapıp yük taşıyan makinalar var. Aşağı/yukarı yönlü hareket sağlayan motoların invertörlerinin hepsinde frenleme direnci mevcut. Özellikle dikey eksenli hareketlerin yapıldığı motor uygulamalarında invertöre dışarıdan frenleme direnci bağlanması yaygın bir durumdur. Tabi frenleme direnci bağladıktan sonra sürücündeki bu durumla alakalı parametreleri de datasheet'e bakarak incelemen, kontrol etmen gerekir.
 
merhaba.poweflex sürücüler yanlış seçim değildir.kaliteli bir sürücüdür.arkadaşların da dediği gibi sürücüye frenleme direnci takmak gerekebilir.direnç değerini de sistemnize göre seçerseniz sorun yaşamassanız.eğer istanbulda iseniz ratek otomasyon size yardımcı olacaktır.gerekli hesaplamaları yapıp size en uygun direnci verirler ve teknik destekde sağlarlar.
 

Forum istatistikleri

Konular
127,950
Mesajlar
913,850
Kullanıcılar
449,598
Son üye
kadir12366

Yeni konular

Geri
Üst