Ayırıcılar ve kesiciler

e138926

Üye
Katılım
11 Kas 2008
Mesajlar
17
Puanları
1
Yaş
39
Arkadaşlar yuksek gerılım ayırıcı ve kesıcıler arasında kı fark nedır? ıkısıde sıstemı gerılımden kesmek ıcın kullanılmıyo mu?
 
İyi bir topraklama değeri sıfıra ohm'a yakın olan değerdir. Fakat her işte olduğu topraklamadada maliyetler önemli, onun için iyi bir topraklama değeri izin verilen değerler içinde olandır.
Otomatik sigorta bulunduğu devreyi yüksek akım ve kısa devre akımlarından koruyan bir anahtarlama elamanıdır.
bu konuyla ilgi form içerisinde çok açıklayıcı bilgiler mevcut kısaca özetlemek gerekirse:ayırıcılar yük altında açma ve kapama yapamazlar şayet yapılacak olursa kullanıcı ve kontaklara zarar verir kesiciler ise yük altında açma ve kapama yaparlar.ayırıcı diğer bir adıyla seksiyoner diye tabir edilir izalatör üzerinde bulunan kontakalara itici izalatörler sayesinde manuel olarak çalışırlar,kesiciler kurma motoru açma kapama bobinleri ve içerisinde bulunan kontak düzeneklerini yaylar vasıtasıyla hareket ettiren manuel ve roleler sayesinde uzaktan da kumanda edilebilen şalt malzemelerdir.
 
kesici:yük altında açma kapama işlemi yapabilen Yg elemanıdır.Yük akışını keser.

Ayırıcı:Yüksüz devreleri güvenli olarak açma kapamaya yarar.Yük altında açılmamalıdır.
 
ayırıcı yük sıfır iken ayırma işini yapar.
kesici yük altında kesme işini yapar.
 
modüler hücrelerde - yük ayırıcılarda yük altında açma kapama yapabilir diye biliyorum. kesiciler ise kısa devre akımlarında da açma kapama yapabilir.
 
sigortalı yük ayırıcıları kataloglarında yer alan dayanım seviyelerine kadar,yük altında açma kapatma yapabilirler.kesici kullanmaya gerek bile kalmaz.
 
Ayırıcılar : Akım altında açma kapama yapamazlar . Akım olmayan devrelerde açılarak güvenli izalasyon seviyesi sağlarlar.
Yük ayırıcıları : Nominal akımlarına kadar açma kapama yapabilirler. Nominal akıma kadar devrelerde açılarak güvenli izalasyon seviyesi sağlarlar.
Kesiciler : Nominal akımlarının çok üstündeki arıza akımlarında açma kapama yapabilir. Arıza akımlarında açılabilir fakat güvenli izalasyon seviyesi sağlamazlar.

Kolay gelsin...........
 
arkadaşlar ayırıcılar yük altında çalışmaz demişsiniz fakat şu direklerde hat başlarına konan ayırıcılar genel de daha doğrusu sürekli olarak yük altında açma işlemi yapılıyor...
 
arkadaşlar ayırıcılar yük altında çalışmaz demişsiniz fakat şu direklerde hat başlarına konan ayırıcılar genel de daha doğrusu sürekli olarak yük altında açma işlemi yapılıyor...

ben diğer arkadaşlara katılıyorum. yük altında açma yapıldığı zaman kontaklar zarar görür.
 
Arkadaşlar ayırıcılar yüksüz devrelerde gerilim altında açma kapama yapabilir. En azından 380 kv ve 154kv ta böyle.Yukarıdaki açıklamalarda 34,5 kv. tahmin ettiğim sistem geriliminde yük altında açma kapama yapabilen ayırıcılardan bahsediliyor.Yük altında açma-kapama yapabilen ayırıcılar hangi gerilim seviyelerinde kullanılıyor bunu yazabilirmisiniz?
 

Forum istatistikleri

Konular
128,132
Mesajlar
915,301
Kullanıcılar
449,849
Son üye
cagan20

Yeni konular

Geri
Üst