Axis nedir solid

hidayets

Üye
Katılım
20 Eki 2022
Mesajlar
2
Puanları
1
Yaş
17
axis nedir biri açıklayabilir mi
 
axis = eksen demektir. bilmediğim anlamları da olabilir. bu soruyu nerede ve nasıl sorduğuna, kelimenin nerede kullanıldığına bağlıdır. yardımcı oldu mu?
 
axis = eksen demektir. bilmediğim anlamları da olabilir. bu soruyu nerede ve nasıl sorduğuna, kelimenin nerede kullanıldığına bağlıdır. yardımcı oldu mu?
aslında öğretmenın verdıgı odeve gore ılerlıyorum solıd uzerınde axıs nedır ne işe yarar dedi bende internet uzerınde bulamdım ve burda sordum
 
solid dediğin şey, sakın solidworks olmasın. bak çocuk ben orta öğrenimi sekiz yılda bitirdim biraz geç ve güç anlarım. sorduğun soruyu açarak herkesin anlayacağı şekilde sor.
katı modelleme programlarını üç boyuta çevirirken bir merkeze, yani bir eksene ihtiyaç vardır. bu merkez noktayı-çizgiyi (ekseni) olmadan boyutlayamazsın. yön veremezsin, şekle sokamazsın. ekseni orta merkez olarak kabul edebilirsin.
eskiden denizciler yada eski denizciler kerteriz alarak yön ve yer bulurlardı. nişan aldığın nokta senin kerterizindir. şimdi gps var kimse kerteriz bilmiyor. birde grid var yanı tabanı kareleme, uzaklığı ve kapladığı alanı görürsün. ama eksen yoksa (merkez noktası - kerteriz) sadece boşluktur. 3d- üç boyutlu çizimlerin olmazsa olmazıdır.
bu arada teknik resim çizenlerde bu ekseni kullanmak zorundadırlar. sayfada çizimin herhangi bir yerindeki çizgi-dikey hat- nokta eksendir. böylece derin duyusunu, gerçekliği gösterir çizimde. yani üç boyut için gereklidir.
 

Forum istatistikleri

Konular
128,162
Mesajlar
915,577
Kullanıcılar
449,922
Son üye
11akif

Yeni konular

Çevrimiçi üyeler

Geri
Üst