avuç taşlama için yardim lütfen

ground_79

Üye
Katılım
19 Ağu 2012
Mesajlar
32
Puanları
1
Konum
Ceyhan
Elimde spiral kesme makinası var, küçük birşey. Ama arizalandi. Stator dan 4 kablo geliyor, ana ve yardimci sargılar sanirim. 2 kablo kömürlere gidiyor. Kondansatör de var. Acip kapama mandali (şalteri) bozulmuş olabilir, burada ki hangi sargi ile hangi kömürü besliyor anlamadım. Sargilar birbirine paralel mi olacak, yoksa hem sargılar hem de kömürler hepsi birbirine paralel mi olacak?
 
Otomatik sigorta bulunduğu devreyi yüksek akım ve kısa devre akımlarından koruyan bir anahtarlama elamanıdır.
Zaman rölesi bir diğer ifade ile zaman saati adı verilen sistem süresi belli olan bir aralıkta araya girmesi veya çıkması amaçlanan elektrik sisteminin kontrol edilmesinde kullanılmak için tasarlanmıştır.
Statordan gelen 4 kablo iki kutup bobini uçlarıdır. Ana ve yardımcı sargı ayırımı yok ikisi de stator sargılarıdır. Rotor sargıları ve ve stator sargıları birbirine seri bağlanır. Kondansatör de paralel bağlıdır. Tehlikeyi azaltmak için yüksek güçlü seri lamba ile denersiniz. Stator sargılarını seri bağlarken birinin girişi diğerinin çıkışı ile bağlanması gerekir.
 
üniversal motor.jpgMerhaba sargıların birer uçları çapraz olacak şekilde kömürlere bağlanacak.Diğer uçlara da şalterden geçirip 220 vereceksiniz.
 

Forum istatistikleri

Konular
128,132
Mesajlar
915,299
Kullanıcılar
449,847
Son üye
AhmetK06

Yeni konular

Geri
Üst