Avometre patladı yardım :)

harun41

Üye
Katılım
15 Eki 2014
Mesajlar
3
Puanları
1
Yaş
28
10. sınıf elektrik bölümü öğrencisiyim bugün avometre aldım yanlış kullanım sonucu patladı. tamir etme şansı varmıdır ? biyeri yanmış gibide gözükmüyor
lzQd9l.jpg
 
İyi bir topraklama değeri sıfıra ohm'a yakın olan değerdir. Fakat her işte olduğu topraklamadada maliyetler önemli, onun için iyi bir topraklama değeri izin verilen değerler içinde olandır.
Otomatik sigorta bulunduğu devreyi yüksek akım ve kısa devre akımlarından koruyan bir anahtarlama elamanıdır.
cam sigortayı kontrol et arızalı ise değiştir bu çin malı avometre tamir olması çok zor. siyah top şeklinde entegre var büyük ihtimal o gitmiştir tamiri zor
 
PCB çift katlı. dikkatlice söküp diğer yüzeyide fotoğraflayınız. Ayrıca hangi konumda ölçüm yaparken ne ölçerken yaktığınızı yazarsanız çözümü varsa daha kolay buluruz. Ayrıca şu an cihazı çalıştırdığınızda ekranda ne görünüyor?
 
Hiç uğraşma bence, 10-15 Tl arasında satılıyor zaten. Yenisini alman daha mantıklı. Kullanırken de daha dikkatli olmalısın.
 
Şu şekildeyken prize soktum patladı bidahada açılmadı
LovNbJ.jpg


Arka tarafıda şu şekilde ;
B9ONbv.jpg
 
Kırmızı probu yanlış yere takmışsın. Bu şekildeyken akım ölçülür. Zaten probu taktığın yerde de yazıyor dikkat et. 10A max..Gerilim ölçmek için kırmızı probu bir alta takacaksın.
 
işi bitti mi bunun şimdi
 
Öyle görünüyor. Ekteki fotoğrafta siyah kutu ile işaretlediğim kısmı önce bir temizle, sonra kırmızı ile işaretlediğim kısımlardaki lehimleri yenile, yollarda kopukluk olup olmadığını da gözlemleyip dene bakalım çalışacak mı...Pek umudum yok ama denemekte sakınca yok.
 

Ekli dosyalar

  • foto.jpg
    foto.jpg
    126 KB · Görüntüleme: 80
amper kademesınde voltaj ölçmeye kalkışmışsın sıgorta atmıştır kolay kolay bozulmaz çin malıda olsa bu aletlerde 7106 entegre var cmos olduğu için yüksek voltaj lı yüksek frakans vermedikçe kolay kolay bozulmaz girişte tahmını bir mohm drenç var entegreye zarar gelmemıştır sıgortayı değiştır çalışır
 

Forum istatistikleri

Konular
128,135
Mesajlar
915,326
Kullanıcılar
449,856
Son üye
teslasarmali

Yeni konular

Geri
Üst