Avizede led dönüşümü

hacilord

Üye
Katılım
3 Kas 2015
Mesajlar
32
Puanları
1
Yaş
44
6 adet halojen g4 duy ampulü led ile degistirdim. 12v ac yi dogrultmac ile dc ye dönüştürdüm fakat arasıra ledlerin hepsi göz kirpmaya başlıyor. Bazende çok düzgün yanıyor. Bir fikri olan varmı. Internette driver filan yaziyor ama ondan takmam gerekiyormu anlayamadim.
 
Topraklama ölçümü ister endüstriyel bir tesis ister bir ofis binası olsun her işletme için kritik bir öneme sahiptir.
Zaman rölesi bir diğer ifade ile zaman saati adı verilen sistem süresi belli olan bir aralıkta araya girmesi veya çıkması amaçlanan elektrik sisteminin kontrol edilmesinde kullanılmak için tasarlanmıştır.
Ac'den dc''e doğrulturken tam olarak filtrelenip iyi regüle edilmediyse bu voltajın çok fazla geldiği anlarda ledlerin ömrü çok kısalabilir,bu anda aşırı iç ısınmayla da yanıp sönmeler (Flashing) oluşabilir.Doğrultmada kaliteli bir ac/dc adaptör (6 adedi besleyen güçten %30 emniyet paylı daha fazla amper çıkışlı ve tam regüleli olanını) kullanın ve bu dc çıkışın 22 volt dc. de sabit kaldığını ayrıca avometrenin dc kısmıyla bu voltajı uygulamadan evvel ölçün.Çok dalgalı (Pulsasyonlu,tam filtre edilmemiş olan) dc. akımı, çipli türde dediğimiz tüm ledlerin (şerit,G4,vb.) ömrünü çok kısaltır,buna çok dikkat edin.Kolay gelsin.
 

Forum istatistikleri

Konular
128,149
Mesajlar
915,475
Kullanıcılar
449,891
Son üye
Ercan29

Yeni konular

Geri
Üst