Avatar gerçek oldu

ç@yl@k

Üye
Katılım
8 Ağu 2007
Mesajlar
159
Puanları
1
Japonya da özel bir ekipman giyen insanlar robotları istediği gibi yönlendirebiliyor. İşin ilginç tarafı insanlar da robotların gördüklerini görüp, hissedebiliyor.

Tüm zamanların en çok gişe hasılatı elde eden filmi olarak tarihe geçen, Kanadalı yönetmen James Cameron un Avatarı Japon uzmanlarca gerçeğe dönüştürüldü. Japonların geliştirdiği robot kendisini kontrol eden insanın hareketlerini taklit ediyor.

Android-insan
Avatar filmindeki hayali uydu Pandoranın havasını soluyamayan insanlar, sinirsel bağlantı aracılığıyla kontrol edilebilen insan ve Navi denen yerli ırk karışımı Avatarlar üretiyordu. TELESAR V adlı robotun kullanıcıları özel bir ekipman giyiyor. Böylece robotun hareketlerini kontrol etmekle kalmıyor aynı zamanda kendilerinin ikizi olan androidle aynı şeyleri görüyor, duyuyor, hissediyor.

Ellerim robot eli
Araştırmacı Şo Kamuro Donanımı giyip bedenimi hareket ettirdiğimde ellerimin robot ellerine dönüştüğünü görüyorum. Başımı çevirdiğimde daha önceki deneyimlerinden farklı bir manzara çıkıyor. Bu, size acaba ben gerçekten robot mu oldum dedirten ilginç bir deneyim diye konuştu.

O seni taklit ediyor
Sistem operatörün başlığına, yeleğine ve eldivenlerine iliştiriliyor. Ardından robota ayrıntılı yönerge sinyalleri iletiyor. Robot da böylece operatörü bire bir taklit ediyor. Aynı zamanda robottaki bir dizi sensör de kullanıcıda çeşitli hislere dönüşen bilgi akışı sağlıyor.


ALINTIDIR....
 
Avatarda eleman yatıp uyuyodu, cihaz elemanın zihnini okuyodu. Buradaki olay hareker sensörleriyle robotun motorlarını heket ettirmek ve kamera ile görüntü vermek avatarda gözler kapalı görüntü zihinden veriliyodu. Yani ben benzetemedim.
 

Forum istatistikleri

Konular
127,949
Mesajlar
913,824
Kullanıcılar
449,594
Son üye
srdrgl1905

Yeni konular

Geri
Üst