Automation Studio ile ilgili makale

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Berdibek

Üye
Katılım
4 Eki 2006
Mesajlar
439
Puanları
1
Yaş
37
Automation Studio ürün Müdürünün hidrolik&pnömatik dergisinde yayınlamış olduğu makale sanırım işinize yarıcak :)

Mekatronik Eğitiminde Devre Tasarımı ve Simülasyonu
F. Nurtaç Akdağ
Entek Eğitim Teknolojileri Automation Studio ürün Müdürü

Giriş
Mekatronik; makine, elektronik, elektrik , enformatik ve kontrol sistemleri teknolojilerinin disiplinler arası bir dalda birleştirilmesinden oluşan yeni bir bilim dalıdır. Mekatronik sistemleri; ön verileri algılayıcılar (sensör) ile algılayıp yorumlayan ve işleyen mikroişlemciler ile gerekli tepkileri veren iş elemanlarından oluşmaktadırlar. Tüm bu teknolojilerin aynı platform üzerinde tasarlanıp, simülasyonun yapılmasının öğretilmesi büyük bir ihtiyaç haline gelmiştir.

Automation Studio
Automation Studio; kullanıcıların Pnömatik, Hidrolik, Oransal Hidrolik, PLC, SFC, Elektrik Kontrolü, Elektroteknik ve daha birçok değişik otomasyon teknolojilerini dizayn etmesini, belgelemesini, simüle etmesini ve devre animasyonu yapmasını sağlayan bir tümleşik yazılım paketidir.

Dünya’da kullanım açısından çok geniş bir yelpazeye sahip olan Automation Studio’nun 5.02 versiyonunda içerdiği kütüphaneler şu şekildedir:
- Hidrolik
- Oransal Hidrolik
- Pnömatik
- Elektrik Kontrolü (JIC ve IEC Standartları ayrı ayrı olarak)
- Dijital Elektronik
- PLC Merdiven Diyagramları (Siemens, Allen Bradley ve tüm IEC standartlarına uyan PLC ler için ayrı ayrı olarak)
- Elektroteknik (IEC ve NEMA Standartları ayrı ayrı olarak)
- SFC / Grafcet

Automation Studio, tüm bu teknolojilerin birbirleriyle etkileşimli biçimde çalışarak, aynı platforma çizebildiğiniz ve gerçek zamanlı olarak simülasyon yapabildiğiniz dünyadaki tek programdır.

Automation Studio, çok dökümanlı projelerin yaratılmasına izin verir. Bu, diyagramların işlevlerine ve kategorilerine göre ayrılmasına yardımcı olur, ayrıca simülasyon sırasında tüm diyagramlar birbiri ile etkileşimli olarak çalışırlar. Kullanıcılar, Word, Excel veya diğer tipteki Windows dökümanlarına bu projeleri kopyalayabilirler. Böylece Automation Studio, laboratuvar alıştırma uygulamaları ve notları için çok kullanışlı olmaktadır.

Automation Studio ile ilave bir yazılıma gerek yoktur. Güçlü ve etkili araç çubukları ve alt menüleri ile tamamen yeterlidir. Bununla birlikte, çizim araçları ve gruplama fonksiyonları ile, kullanıcılar diyagram ve proje şablonu uyarlamak için özel semboller yaratabilirler.

Simülasyon sırasında, komponentler hareketli iken renk değiştirirler. Kablolar kendi durumlarına göre renkli kodlanmışlardır.

Kullanıcılar simülasyonun ilerleme hızını Normal, Ağır çekim, Adım Adım veya Durdurma fonksiyonları ile kontrol edebilirler.

Programın PLC veya Dış Aygıtlara Aktarılması

Automation Studio’yu dış dünyaya bağlamak için, kullanıcılar iki seçecek arasından seçim yaparlar: G/ç Arayüz Kiti veya OPC Client Modülü.

Automation Studio G/ç Arayüz Kiti bir donanım çözümüdür ve 8 girişle 8 çıkışı PLC G/ç veya röle, kontak, valf, sensör gibi gerçek teçhizata bağlanma imkanı sağlar.

OPC Client’a gelince, Automation Studio’nun herhangi bir PLC ile veya imalatçının OPC server yazılımında tanıttığı diğer kontrol aygıtları ile veri değişimi yapılmasını sağlayan standart bir yazılım arayüzüdür. Seçiminize göre OPC serverını kurduğunuz aygıt, adresleri eşler ve Automation Studio’yu çok yönlü bir G/ç simülatörüne veya Soft-PLC’ye dönüştürür.

Automation Studio ↔ OPC Client – Server ↔ PLC
Automation Studio ↔ Automation Studio G/ç Arayüzü ↔ Dış Aygıtlar

Standartlar
Automation Studio uluslararası tanınmış grafik standartlarını birleştirmektedir. Bunlar ISO, DIN, IEC, JIC ve diğerleridir. Her kütüphane, komponent kategorilerini geniş biçimde göstermektedir.

Kendi Kütüphanenizi Yaratabilme özelliği
Standart komponentleri, esnek çizim araçlarını ve gruplama fonksiyonlarını kullanarak, kullanıcılar kendi kütüphanelerini ve şablonlarını yaratabilir ve uyarlayabilirler. Eğitim için, okutmanlar bir alıştırmada kullanılmak üzere kütüphane yaratabilir, böylelikle gerekli olan komponent sayısını sınırlayabilirler.



Dosya, Dosya Paylaşım Sitesinden Silindiği İçin Konu Çöpe Taşınmıştır.
 
teşekkurler berdibek
 
teşekkürler.....
 
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Forum istatistikleri

Konular
127,952
Mesajlar
913,885
Kullanıcılar
449,601
Son üye
AlienInc

Yeni konular

Geri
Üst