Autocad'i Server'dan Kullanmak.

Ali_Rıza

Katılımcı Üye
Katılım
4 Ara 2009
Mesajlar
1,260
Puanları
58
Yaş
40
Merhaba arkadaşlar;
Sanırım şöyle bir uygulama varmış. 20 bilgisayarın bağlı olduğu bir server düşünün. Bu 20 bilgisayar için 5 tane auto-cad lisansı satın alınıyor. Aynı anda auto-cad kullanan kullanıcı sayısı 5 i geçmemek kaydıyla bütün bilgisayarlar auto-cad kullanabiliyor. Böyle bir durum var mı acaba, veya kullanan oldu mu?
 
sanırım siz lisans fiyatalrına bakarak (1 lisans XX fiyata, 5 lisans XX fiyata) böyle bir sonuca ulaştınız.

bildiğim kadarıyla;
server versiyonu biraz farklı olay, evet server üzerinden diğer kullanıcılar programı kullanıyor fakat çok performanslı bişey değil üstelik kullanıcı sayısı 5 e çıkması sakıncalı. sağlam bir server'iniz yoksa aşırı yüklenme gibi bir durum ortaya çıkabilir. (sonuç itibari ile bu server sadece autocad' e özel bir server değilse şirketin diğer ihityaçlarınıda "mail,ortak dosyalar, fax, vs. " göz önüne almak lazım)

5 lisans alacaksanız server yerine her bilgisayara ayrı ayrı yükleme yapılır ancak aynı lisans kullanılır. lisansınızın limiti 5 pc için olduğundan aktivasyonda da 5 bilgisayara kadar sorun olmayacaktır.
 
Ben konuyu anlatamadım galiba;
20 bilgisayarımız ve sağlam bir serverımız var.
5 lisans alıp, 20 bilgisayardan da Auto-cad kullanabilirmiyiz? (MAX 5 pc de aynı anda program açılacak)
 
Ben konuyu anlatamadım galiba;
20 bilgisayarımız ve sağlam bir serverımız var.
5 lisans alıp, 20 bilgisayardan da Auto-cad kullanabilirmiyiz? (MAX 5 pc de aynı anda program açılacak)

Ali_Rıza arkadaşımın sorduğu anladığım kadarı ile server-client versiyonu ile ilgili numerx.

Kanka burda birkaç bilgi var istersen inceleyebilirsin.

Tek sunucu ağ lisans yöneticisi hızlı başlangıç ​​kılavuzu


çeviri
 
CAD yazılımları için genellikle lisans server şeklinde kullanımlarda; ürün standart bir şekilde tekil olarak kullanım yapılacak bilgisayarlara kurulur.

Yani ürünün performansı kullanıcının bilgisayar performansına bağlıdır. Lisans server ise yazılım bilgisayarda açıldığında lisans servera bağlanarak havuzdan bir lisansı ödünç alması şeklinde çalışır.

Program kapatıldığında ilgili lisans havuza iade edilir. Sorun kurum içerisinde servera bağlantı kurulamama veya teknik sıkıntı olduğunda lisans alamama sorunu çıkması veya şirket ağı dışında evde kullanım sıkıntısıdır. Bu durumda da hemen hemen tüm lisans serverlarda lisans ödünç alma seçeneği bulunmaktadır.

Belirli bir süre havuzdaki lisansı bilgisayarınıza bağlayıp offline olarak çalışmanızı sağlar. Havuzdaki lisans sayısı ödünç lisans sayısı oranında azalmış olur. Döndüğünüzde lisans yöneticisinden lisans havuza iade edilir.

Tek bir sunucu üzerine standart yazılımı kuralım ve sanallaştırma veya uzaktan bağlantı ile yazılımı çoğul olarak kullanalım düşüncesi varsa bu hemen hemen tüm firmaların kullanım koşullarına/lisans anlaşmalarına aykırıdır. Kaçak kullanımdan pek farkı olmayacaktır.
 

Forum istatistikleri

Konular
128,126
Mesajlar
915,243
Kullanıcılar
449,839
Son üye
Qkay

Yeni konular

Geri
Üst