AUTOCAD ve SOLIDWORKS ne kadar önemli?

Emre005

Üye
Katılım
28 Kas 2008
Mesajlar
6
Puanları
1
Arkadaşlar ben bir öğrenci olarak benim merak ettiğim başlıktanda anlaşılabileceği gibi AUTOCAD ve SOLIDWORKS bir Elektrik-Elektronik veya Mekatronik mühendisi için ne kadar önemli olduğu, sektörde ne gibi avantajlar kazandırdığı yada sadece AUTOCAD yada sadece SOLIDWORKS birisini bilmek yeterlimidir,hangisi daha iyidir?
 
bence zamanın varken ne öğrenirsen kardan say :) okul bitince birseyler öğrenmeye zamanın olmuyor
 
ikisinin de önü açık gibi ama okulda öğretilenle yetinmemek gerekiyor.
Bana göre Solid works autocad e göre daha iyi ve kullanımı da kolay.
 
Özellikle makina ve mekatronik okuyanlar için autocad ve solidworks önemli bir yere sahip.
 
autocad ve solidworks farklı kulvarların programı. Autocad iki boyutlu çizimde alanının en iyilerinden birisidir belkide en iyisi, solidworks için katı modelleme ve 3 boyut için aynı şeyleri söyleyebiliriz. Autocad 3 boyut işine de el attı ancak solidworks kadar kuvvetli olduğunu söyleyemeyiz. Gerek 2 boyutlu çizimi, gerek 3 boyutlu çizim, ve katı modellemeyi düşündüğümüzde ikiside mühendislik için özelliklede arkadaşımın dediği gibi makine ve türevi bölümleri okuyanlar için çok çok önemli, ikisini de çok iyi bilmek gerekiyor.
 
peki izmirde solıd veya auto cad kursu alabileceğimiz yerler nerde bilen var mı
 
izmir de bilmiyorum ama ben kendim öğrendim eğitim setleri vasıtasıyla sitede paylaşmak serbest olmadığı için yayınlayamıyorumda. zaten her biri 4gb 3 dvd. gayet de işime yaradı sanada internette arayıp kendin öğrenmeni tavsiye ederim cebine yarar sonuçta :D
 
ingilizcesi olan birisi için ikisi de kendi başına rahatca öğrenilebilecek programlar. Sanırım internette de bu 2 programı öğrenmek için bolca forum, video vs vardır.
 
ben ikisinide kullanıyorum ama solid de 3b çizip o çizimi 2b çevirip ölcü verebilirsin (auto cad ) gibi
auto cadtinde 3boyutlusu var amabiraz karmaşıktır
 

Forum istatistikleri

Konular
128,132
Mesajlar
915,298
Kullanıcılar
449,847
Son üye
AhmetK06

Yeni konular

Geri
Üst