Autocad solidworks

Katılım
28 Ağu 2018
Mesajlar
1
Puanları
1
Yaş
24
Elektrik Elektronik Mühendisliği 1.sınıfa yeni başladım programlara autocad öğrenerek başlamak istiyorum sizce doğrumudur ?
 
Çok doğrudur.

Solidde ardından gelirse kaymaklı kadayıf olur.
 
Direk Solidworks Electrical ile başla autocad boşver
 
İksinide öğren ben hem Mak Müh hemde Elektrik Müh. okudum hem solid hemde Autocad öğrendim ikiside gerekli.
 
İkisine gerek yok Solidi Adan Zye öğrensen yeterli olur aynı işi gören iki programa gerek yok onun yerine başka bir konu öğrenirsin
 
Bencede arkadaşın dediğini uygula Ben Lisans Mak.-İmal. Müh ve Elektrik-Elektronik Müh. ayrıca Yüksek Lisans Kontrol ve Otomasyon Müh. bitirdim.

Lisans Yönetim ve Bilişim sistemleri okuyan arkadaş kadar olamam o da bunu farkedip gerek yok Solid yeter diyor zaten.Herhalde bitirmiş ve piyasada 5 6 yıl çalışmış olacakki birde fikir veriyor solid yeter diye.
 
Piyasa tecrübem Solidworks’ün tek başına yeterli olduğunu destekliyor.Fazla uçmaya gerek yok sende bilgi almak istersen sana da yardımcı olurum okadar okul okumaya gerek yok bunları anlayabilmek için makinaların arasında yıllarca çalışmak yeterli oluyor
 
Sayende aydınlandım "o kadar okul okumaya gerek olmadığını"

Bizi aydınlatıp ev elektrik tesisatı solidworks electrical ile nasıl çizilir anlatırsın. Malum sen piyasada görmüştüm kamu ihaleleri, mimari çizimler Revit ile yapılıyor. Solidworks DWG ve DXF de destekliyor. Ama Render çalışmak DXF dosyası solidde nasıl düzeltilip mimari proje elektrik çizimine uygun hale getirilir bize açıklarsın engin bilgilerinle.

Solidworksu yıllardır kullanıyorum. Özellikle Sonlu elemanlar akışkanlar ve tabiki modelleme için. Sizde bunların hesabı yönetim ve bilişim sistemlerinde gösterdiler mi bilmiyorum. Ama bildiğin makine Mühendisliğinde ağı hesapları vardır. AutoCaD ile yapılır ama Autocad inventor ve Robotics ile.

Solidworks ile pano elektriği Şant sistemi otomasyon yaparsın. Peki Yüksek gerilim yük hattı?

Önemli olan her ikisi içinde Hesaplama ve tabiki de kullandığın alan. Sanırım sizin alanda Solidworks ile bu dediklerimin hepsi yapılıyor?
 
Sen ancak okulda aldığın ezber öğretileri burda konuşursun biz ise şehir şehir dolaşarak olaylara yerinde müdahale ederiz.Neden empati kurup iyi insanlar gibi yaklaşmıyorsun meselelere...Bak şimdi yukarıya ben senin bu saydıklarını Solidworks yapabilir diye bir ibare kullanmış mıyım? Ama sen sırf EGO’nu tatmin etmek için okulda ezberlediğin Üçbaş cümleyi burada sıraladın hiç gerek yoktu iyimser bir şekilde yaklaşıp , bunca okul okuyup birkaç parça şey ezberlediğini ispatlama çabasına girmeseydin bilgi paylaşımı yapabilirdik.Bir takım konularda bilgi sahibi olabilirsin saygındıyarım ama bahsettiğimiz sadece bir çizim programı asıl güç insandır
 
Okulda ezber dediklerin fazla okumaya gerek yok demelerin sayesinde yapılıyor birçok şey. Tabiki de program sadece bir araç ama hala aynı şeyde diretiyorsun. Okulda öğretilenler ezber olur mu ? Nasıl böyle birşey söyleyebilirsin?
 

Forum istatistikleri

Konular
128,133
Mesajlar
915,304
Kullanıcılar
449,849
Son üye
cagan20

Yeni konular

Geri
Üst