AutoCAD 2007 Çizimi Resim Formatına Çevirme (yardım)

pc ne bir sanal pırıntır (yazıcı / tarayıcı) yüklersin
elindek, belge hangi formatda olursa olsun sanal prıntırda taradırsın
sonra hangi formatda kaydetmek isteyorsan seçip yayıt edersin .
 
ctrl+p de sonra yazıcıyı seçdiğin kısımdan pdf i seç kaydet
 
SN;ahnur
Sn; slymn58
Öncelikle teşekkür ederim Pc'ye sanal printer derken anlamadım, ayrıca ctrl-p yapıp pdf-jpg felan programlarını seçtim fakat projeyi net biçimde göstermiyo neden olabilir..
 
1. once autocad'i aciyoruz, ardindan file menusundeki "plot manager" secenegine giriyoruz. orada "add a plotter-wizard" isimli sevimli bir icon var ona tikliyoruz. (oku kucuk resmin uzerine getir ve mouse'un sag tusuna bas.)

2. acilan plotter tanimlama bolumunde tek secmen gereken plotter isimlerinin tanimli oldugu pencerede, solda "adobe"yi sagda da "postscript 1 ya da 2"yi (farklarini bilmiyorum) secmek... diger ekranlari "next" diyip gecebilirsin... boylece sanal printerimiz tanimlanmis oldu.

3. autocad'de basmak istedigin (jpeg yapacagin)cizimi plot deyip aynen normal printerdaki gibi ayarlarini (kalem, renk, olcek) yap. az once printer olarak tanimladigin sanal printeri sec, plot to file'i isaretle ve dosyayi(eps) kaydedecegin yeri tanimla.
sonra plot et. boylece verdigin directory altinda bir eps dosyan oldu....

4. simdi o dosyayi jpeg'e photoshop vasitasiyla cevirebilirsin. (bu cevirme isleminde anti-alising butonu cok onemlidir... sanirim eps'yi acarken sordugu pencerede altta beliriyor... cizgilerin net yada "blur" olmasini ayarliyor..

5. bir de, sanal baski islemi sirasinda buyuk bir kagida basiyormus gibi davranirsaniz elde edeceginiz dijital goruntu o kadar yuksek cozunurlukte ve kaliteli olur...
 
sn. bunal55 DocuPrint sanal programı var bu programı indir kur
şimdi senin pc de sanal bir yazicin oldu
pc nin denetim masasından yazıcı ve fakslar seçeneğini tıkla cıkan yerde yüklemiş olduğun yazıcını göreceksin
bu yazıcının üzerine sağ tıkla ve ikinci satırdaki varsayılan yazıcı seçeneğini tıkla yazıcında ok işaretini göreceksin.
başka formata çevirmek istediğin belgenin üzerine sağ tıkla yazdır seçeneğini işaretle.
yazdırma bitince cıkan kayıt bölümünden dosyanın adını ve kayıt türünü hangi formatda isteyorsan onu işaretle
ve kaydet . belgen seçmiş olduğun kayıt türünde kayıt edilir.
 
teşekkkür ederim hepinize ilginiz için...
 
En pratik metodu yapılan çizim ekrandayken prtscr tuşuna bastıktan sonra paint'i açıp sağ mouse yapıştırı seç. Çizimini painti kullanarak jpg dosyası haline pratik bir şekilde getirmiş olursun. Ben böyle yapıyorum.
 
En pratik metodu yapılan çizim ekrandayken prtscr tuşuna bastıktan sonra paint'i açıp sağ mouse yapıştırı seç. Çizimini painti kullanarak jpg dosyası haline pratik bir şekilde getirmiş olursun. Ben böyle yapıyorum.

Çok teşekkür ederimböyle daha kolay oluyomuş :)
 
arkadasım daha kolay bi yöntem anlatayım. Öncelikle yazıcı sekmesını ac, file den plot sekmesini yani, yada kısayoldan yada direk komut satırına plot yazıp entera bas. plot sayfamızı actık, sayfa acıldıktan sonra printer sekmesi var, yazıcı secme bölümü yani. en üstte Name sekmesını actıgında senden yazıcı secmenı ıster, olay orda, sekmeyi aşagı kaydırdıgında secenekleri görürsün ..jpg, ..pdef filan der bunlardan bırını sec, mesela jpg i sectin diyelim.Sol altta plot area bölmesi var yani yazdırma alanını secmeni ister oradaki sekmeyi actıgında birka secenek görürsün onlardan windowu tıkla ( en kullanıslısı bu ) yazıcı sayfası kaybolcak ve çalısma ekranına dönceksin, orada yazdırmak istedıgın cizimi sec ok de sana kayıt yerı sorar, kayıt yerınıde sectıgınde ıstedgıın formatta kaydedersın.
 

Forum istatistikleri

Konular
127,952
Mesajlar
913,877
Kullanıcılar
449,599
Son üye
Gksn

Yeni konular

Geri
Üst