Auto leveling

Suat_Korkmaz

Profesyonel Üye
Katılım
30 Ara 2011
Mesajlar
4,985
Puanları
1,506
Yaş
47
Birisi düz olmayan cnc tablaları için bir uygulama yazmış. Bu bir Mach3 eklentisi değil, kendi başına çalışan bir uygulama. Gcode dosyasını açıyorsunuz ve probe ile taranmış tabla bilgisini Gcode ile birleştirip yeni Gcode veriyor.

Videodan eğer yanlış anlamadıysam uygulamanın verdiği Gcode içinde probe için gerekli satırlar var. Yani Mach3 Gcode'u çalıştırırken önce tabla tarama kodunu çalıştırıyor ve probe yardımıyla tabla koordinatlarını aklında tutuyor.

Denemedim ama belki denemek isteyen olur diye link paylaşıyorum.

Siteye üyelik £20.00 ama iye olmayanlar için de uygulamanın basit bir sürümü mevcut.

http://www.autoleveller.co.uk/
 
benzer bir uygulama. formlu parçlarada görüntüyü yakalr ama çok büyük ve dedaylı yada makina parçalarında net sonuçlar imkansız.

 
Bu konudan haberdarım ama özellikle pcb üzerinde yapmayı becerememiştim. Biraz gıcık iş. Aslında mach3 wizardları arasında @Rodop_Boy un eklediği videonun wizardı var. 3 boyutlu tarıyor şekli çıkarıyor ama çok detaylı parçalarda ne kadar başarılı olur bilemiyorum
 
arkadaşlar bu ara bir program gcode u alıp size yeni bir gcode veriyor.
tarama falan yapmıyor.
sadece pcb tablasınının noktalarını birbirine olan yükseklik kaçıklıklarını hafızasında tutarak her yüzeyi eşitlemeye çalışıyor.
çalışırken z ekseni de hareket ediyor tabiki.
yani bir 3d objeyi taramıyor
 
arkadaşlar bu ara bir program gcode u alıp size yeni bir gcode veriyor.
tarama falan yapmıyor.
sadece pcb tablasınının noktalarını birbirine olan yükseklik kaçıklıklarını hafızasında tutarak her yüzeyi eşitlemeye çalışıyor.
çalışırken z ekseni de hareket ediyor tabiki.
yani bir 3d objeyi taramıyor

Aynen tarama yapıp yüzey yamukluğu ölçme farklı benim bahsettiğim olay farklı
 
Çok baktık bu işlere.
Bazı pcbciler kullanıyor düz olmayan levhalar için.
Ama seri işe çok uygun değil.

yazmıştım ancak gönderilmeden kalmış
 
Pcb işlerinde neden auto-leveling ihtiyacı oluyor. Yani biz hep dümdüz pcb işliyoruz (deliyoruz). Kazıma yaparken mm'nin altı yükseklik farkları mı sorun yaratıyor?
 
Acaba konu yanlış mı anlaşıldı bilmiyorum ki!

Bu amca Gcode içine tablayı belli noktalara probe ile ölçecek satırları ekleyen bir program yazmış. Tabla paralel değilse yükseklik farklarına göre Z değerlerini değiştiriyor. Yani makinesinin tablası PCB için yeteri kadar paralel olmayanlar için yazılmış. Mesela ben kendi makinemde PCB kazıyamazdım herhalde. Kazımıyorum gerçi ama kazıyacak olsaydım kazıyamazdım. Makinemin zemini paralel değil çünkü.

3d model çıkarmak için probing ile de karıştırmayalım lütfen. Bin türlü probing var. Hepsi amacı farklı. Probing sadece yöntem.
 
İnce PCB yerine eski tip kalın PCB kullanmak daha mantıklı. Zaten yamukluk daha fazla ise(ki zaten PCB devresi de küçüktür) o makinede uğraşmak gereksiz olacaktır..
 
en güzeli floating head dir.
hiç uğraşmazsın auto leveling program falan
hiç bakmazsın pcb ye derin mi girdi ince mi kaldı iyi mi yapıyo kötümü

LPKF makinesinde de bak floating head
 

Forum istatistikleri

Konular
128,133
Mesajlar
915,316
Kullanıcılar
449,852
Son üye
ddknght

Yeni konular

Geri
Üst