Aura şohben rezistans

ugurcocuk

Üye
Katılım
30 Eki 2014
Mesajlar
195
Puanları
1
Yaş
40
Kardeslerim aura mic 105 modeli 3 kademeli 7kw lik ani su ısıtıcısı kullanmaktayim. Banyo için girdiğimde kakr attırdı rezistans gittiğini anladım boylece. Yenisini aldim takmadan avometre ile olctüm 18 ohmlu bir direnc verdi. Neyse monteledim bozuk olanı ölctüm o da ayni degerleri verdi. Ikisi de buzzer konumunda öttü. Esas sormak istediğim konu ise madem ayni degerleri veriyor madem buzzerde ikisi de ötüyor bozuk rezistans nasil ayırt edilir?
 
Elektrik tesisatlarında seçilecek kablo kesiti genellikle kullanılacak güce göre çekilecek akımın hesaplanması ile belirlenmelidir.
Topraklama ölçümü ister endüstriyel bir tesis ister bir ofis binası olsun her işletme için kritik bir öneme sahiptir.
Rezistansın gövdeyle ölçümünde sıkıntı olabilir ,bu ölçümü yaptınızmı suyun içinde çalıştığı için ufak bir gövdeye kaçak durumu buna yol açabilir,aynı omajı vermesi sağlam olduğunu gösteriyor tabi kuru ortamda .Senelerce bu cihazlardan kullandım, kurdum sıkıntı veriyor zaman zaman (artık kurmuyorum termosifon daha güvenli).Kolay gelsin.
 
Bakınız "rezistansların meger testi" ile izolasyon kaçak testleri yapılır. Ölçü aleti ile bu değerleri ölçemezsiniz.
forumda varmı bu konu aradım bulamadım kardeşim. bir de şohbenin termostatı bozuk ise nasıl anlarım ne gibi bir sıkıntı yaratır?
 
forumda varmı bu konu aradım bulamadım kardeşim. bir de şohbenin termostatı bozuk ise nasıl anlarım ne gibi bir sıkıntı yaratır?
Yine kabaca şöyle bir yöntem kullanabilirsiniz; sıfır kapalı konuma getirin yavaşça termostatı açın, tik sesi duyunca ve sonrasını çevirirseniz elk devresi kapanır. Ölçü aletiyle kısa devre testi yapabilir veya elk bağlı ise faz görmeniz gerekr. Yine kapalı konuma getirip elk kesilip kesilmediğini kontrol edin.
 
Elektrikli şofbenler ilk zamanlar değilde belirsiz bir zaman içerisinde rezistans kaplamasından elektrik kaçırmaya başlar. Ama illaki şofben kullanacaksınız kaçak akım hattından ayırıp güzel bir topraklama hattı ile kullanılabilir. Unutmayın çarpmadan topraklama kurtarır bizi.
 
Katilmiyorum. Topraklama elbette gerekli. Ama kaçak akimda o kadar gerekli.

Bu benim fikrim. Kolay gelsin.
 

Forum istatistikleri

Konular
128,119
Mesajlar
915,169
Kullanıcılar
449,824
Son üye
Lecterer

Yeni konular

Geri
Üst