Audio diafon sistemleri arıza notları

ustacım cevabın için çok sağol ama bina zaten 6 yıllık, tesisat değişimide çok pahalı olacaktır sanırım. bi de dış kapıdaki şubeden kaynaklanabilir mi?
Bugün sıfır tesisat kurdursanız daire başına 320 tl görüntülü diafon kuruluyor!Bütün dairelerde mi sorun var yoksa sizin dairenizde mi?
 
24 daireli apartmanda dairenin bir tanesini tadilata aldık. yaklaşık >10 sene önce bağlanan audio m201 diafon yerine audio m201 yeni diafon taktırdık.eskisi de yenisi de kapıcısız dinle konuş kapı aç modeli. dinle konuş çalışıyor ancak ne daire kapısından ne de apartman kapısından zile basıldığında zil çalmıyor. ne önerirsiniz?
Aşağıdan ve daire kapısından zile basıldığında zile enerji geliyor mu?kontrol ettiniz mi?
 
elektrikçi ölçüm yaptı. uyumsuzluk var diyor. eski diafonu atmasaydınız dedi. bana manasız geldi.
 
eskisi de yenisi de m201. ama uyumsuzluk var diyor. :(
Audio sistemler santral kullanılarak çalışıyor yeni modelle eski modelin santralleri ve çalışma voltajları farklı olabilir.Eğer çalışma voltajları farklı ise başka bağlantı yolları vardır!Ama elektrikçiniz değişik yolları denemeli!voltaj düşükse araya kondansatör bağlayarak voltaj yükseltile bilir veya elektronik regülatörde koya bilir ama sorun ne dir buradan söylemek zor!Mutlaka ölçüm yapılıp sorun nedir bulunup ona göre çare üretilebilir!
 
Abilerim zil çalışmıyor gözünüze çarpan bir sıkıntı var mi ben pek anlamıyorum bu işlerden yardımcı olursanız sevinirim
 

Ekli dosyalar

  • IMAG0758.jpg
    IMAG0758.jpg
    301.1 KB · Görüntüleme: 86
Audio sa diafonum var eski modeldi yenisiyle değiştirdim kabloları renklere göre bağladım kapı zili çalıyor, kapıyı da açabiliyorum ama ne ses geliyor ne de sesim diafondan gidiyor, sorun ne olabilir yardımcı olursanız sevinirim
 
Herkese iyi çalışmalar . Büfemizde takılı olan diyafonlar gayet sesler iyi geliyor gidiyor. Lakin arada sırada ama sıklıkla seslerde bir cızırtı meydana geliyor duyulamayacak kadar. Diyafondan dedik ama diyafonun biirini değiştirdik oda arada cızırtı yapıyor. Sıkıntımız ne olabilir.
 

Yeni mesajlar

Forum istatistikleri

Konular
127,964
Mesajlar
913,940
Kullanıcılar
449,609
Son üye
cherrywine

Yeni konular

Geri
Üst