Audio diafon sistemleri arıza notları

arkadaşlar binamızda auido ts 101 kapıcısız tek zilli konuşma sistemi var bina girişinden zile basıldığında tık tık diye ses geliyor (tüm dairelerde aynı sorun var) yardımcı olabilecek arkadaşlar var ise sevinirim tşk.
 
arkadaşlar binamızda auido ts 101 kapıcısız tek zilli konuşma sistemi var bina girişinden zile basıldığında tık tık diye ses geliyor (tüm dairelerde aynı sorun var) yardımcı olabilecek arkadaşlar var ise sevinirim tşk.
Zil panelinizde ortak uç varsa bunu kontrol edin. Santralden zil paneline giden ortak uç.
 
oksitlenme ihtimaline karşı söküp yeniden bağladım ama sorun devam ediyor sanırım satnralde arıza var
 
Selam Audio konuşmalı çift zilli sistem taktım 10 daire ama 1.inci dairenin zili hangi daireye basılırsa basılsın daire 1. in zili çalıyor ama farklı zil sesi mesela dışdaki zil sesi ding dong sa içdeki ses müzikse dışardan hangi zile basılırsa basılsın içten daire 1 in zili az çalıyor diğerleri dış ses olarak ding dong çalıyor o daireninki müzik olarak çalıyor.bir yerde kısa devre var ama bulamadım.yardımcı olursanız sevinirim.
*********@gmail.com mail im burdan da ulaşırsanız yada telefonumu da verebilirim.
 
Moderatör tarafında düzenlendi:
selam arkadaşlar .bu arada audio arızayı aradım bu gün gene arıycam bana zil dönüş uçları kısa devre ona bakın dediler ama bakıyorum birşey bulamıyorum.baktım tüm zil uçlarını çıkartıyorum merkezlerde sadece santral den gelen uçlar takılı zil uçları boş ama gene çalıyor diğer dairelere basılsığında o dairedeki zil gene hafif den çalıyor.yardımcı olabilecek biri varmı.
 
slm arkadaşlar netelsan kapıcılı çift zilli telefon şubeli kod çözücülü santral kullanıyorum k.otomatıgı açmıyor diafondan sesli görüşmeden bi sıkıntı yok sadece k. otomatiği açmıyor 18 daireli bi apartman daha önceden çalışıyordu sorunsuz bi şekilden santralin yenisinide taktım yine çalışmadı sorun nerde olabilir bi yardımcı olursanız sevinirim
 
Beyler önce şuna karar verelim. Audi veya netelsan her ne olursa olsun. Bunların kendine has özellikler (modelleri) var. Ve hermodelinde bağlantısı farklıdır ki sonuç olarakta arızalarıda farklı olacaktır. Santrallerde kolay kolay sorun olacağını düşünmüyorum. Çünki sorunu yapan bağlantılarımız ve genelde kısa devre iyi izole edemeyişimizdir. Her modelin bir şeması vardır ve bu şemayı çok iyi okumamız gerekiyor ki kurulumunu ve özellikle de sorunu net bir şekilde çözelim.
 
Sayın warrior sizin sorun ilk önce zil trafosunu kontrol etmenız. Yani kapı otomatiğine enerji gelip gelmediğine bakın. Santralden çıkan artı uçta kopma olup olmadığını kontrol ediniz. Kapıya giden iki kablonun biri + diğeri ise - uçlardır.
 
ustalarım 20 daireli bir apartmanda kendinden zilli ve 2 çeşit (yani dışarıdan ayrı daire kapı önünden ayrı seste çalan) zilli bir audioda dairenin birinin zili dışarıdaki apartman kapısından çalmıyor. daire kapı önünden çalıyor acaba neden olabilir. yardımlarınız için şimdiden teşekkür ederim.
Dışardaki zil panelinden kopma olabilir.
 

Yeni mesajlar

Forum istatistikleri

Konular
128,178
Mesajlar
915,645
Kullanıcılar
449,939
Son üye
sorunsuzşofben

Yeni konular

Geri
Üst