audio Bina iletişim sistemi hakkında

halisyasar

Üye
Katılım
8 Şub 2009
Mesajlar
2
Puanları
1
Yaş
54
Apartman için
AS 202 Santral
SA 201 Diafon
Kapıcısız hopörlörlü zil paneli aldık.
elektrikçi değilim ama 4 katlı 8 daireli bu binaya tesisatı kurmak istiyorum.
aklıma takılan birinci konu:
blendajlı kabloyu zil trafosundan kapıya, zl trafosundan 14-15 nolu santraldeki yere kullanıyoruz. başka yerde blendajlı kablo kullanılıyormu yoksa dat8 kablosumu?
2. sorum. şemaya baktığımda diafondan 10 numarayı zil panasunda ORTAK a ve daire önü zile bağlıyoruz.
10 numarayı başka nereye bağlıyoruz. yani hangi dairede hangi zil olduğunu bu şemadan anlayamadım. 1. zile bastığımda hangi dairenin zili çalacak bu şemada gözükmüyor. her dairede ayrı ayrı zil panosuna bağlantı yapmakgerekmiyormu. yapılacaksa hangi kabloyla?

Şimdiden teşekkürler.
 
Moderatör tarafında düzenlendi:
Topraklama ölçümü ister endüstriyel bir tesis ister bir ofis binası olsun her işletme için kritik bir öneme sahiptir.
Zaman rölesi bir diğer ifade ile zaman saati adı verilen sistem süresi belli olan bir aralıkta araya girmesi veya çıkması amaçlanan elektrik sisteminin kontrol edilmesinde kullanılmak için tasarlanmıştır.
halis kardeşim senin bu sorununun aynısını ben de yaşıyorum ama kimse bunu anlatmak istemiyo..Elimde şema da yok rica etsem elindeki şemayı bi sekilde bana yollayabilir misin ?Yada netten bulunabiliyosa link biliyo musun ??
 
sa halis arkadaşım bana audio as 202 bağlantı şeması lazım anladığım kadarı ile sende var gönderirsen sevinirim. şimdiden teşekkürler
 
kolay glsn arkdş
 

Ekli dosyalar

  • as 202 bglt şma.rar
    215.6 KB · Görüntüleme: 947
Son düzenleme:
audio marka diafon sistemlerinde her daiereye dat 8 haricinde birer zil devresi gireceksiniz bunları daire içlerinde 10 numaraya gireceksiniz santralde ortak uç olarak 16-17 uçlar vardır bunlar biri daire içinden zil sesi dieri daire dışından zil sesini vermekiçin kullanılan ortak uçlardır blandajlı ddiğin kabloda santralde 14-15 uçlara dış zil panelindede hopörler yazan uçlara gireceksiniz sesin dış etkenlerden etkilenmemisi vede net gelmesi için blandajlı seçilmiş özellikle kapı otomatiği dat8 kablosundaki siyah ve gri uçları kullanarak kapı açtırılır ayrı bir zil trafosundan beslenerek kapı açtırma yapılır santrelle alakası yoktur zil trafosunun bir ucunu direk kapıya dier ucunuda dat8 deki siyah kabloya gri yide kapı kilidinin dier ucuna giriyorsunuz (yani siyah uç artıyı alır griylede dönüş yaptırır söz misali burada kullanılan ac trafo olduğu için artı eksi uç yoktur anlamanız açısından yazmıştım) kolay gelsin
 
usta teşekkürler kabloları döşedim bugün elektriği verecem bakalım çalışacakmı:)
 

Forum istatistikleri

Konular
128,133
Mesajlar
915,304
Kullanıcılar
449,849
Son üye
cagan20

Yeni konular

Geri
Üst