Atv312 frekans değerini indikatör taşıma

ali_kaynak

Üye
Katılım
20 May 2009
Mesajlar
50
Puanları
1
Merhabalar,

Tesisimizdeki bulunan 0,75 kW motorun Moeller marka sürücüsü arızalandığı için yerine ATV312 sürücü aldık. Daha önce frekans değerini pot ile kontrol ediyor aynı zamanda phonex contact marka dijital gösterge (indikatör) den ayarladığımız değeri görüyorduk. ATV312 de bu kabloları COM ve AOV ucuna bağladık fakat ekran üzerinde frekans değişimini görmemize rağmen dijital göstergede değer okuyamadık
dijital gösterge kablolarının ATV312 de nereye bağlamamız lazım?
Ayrıca bağladıktan sonra ayarlar da değişiklik yapmamız mı gerekiyor?
 
İyi bir topraklama değeri sıfıra ohm'a yakın olan değerdir. Fakat her işte olduğu topraklamadada maliyetler önemli, onun için iyi bir topraklama değeri izin verilen değerler içinde olandır.
Elektrik tesisatlarında seçilecek kablo kesiti genellikle kullanılacak güce göre çekilecek akımın hesaplanması ile belirlenmelidir.
Denemek için, AOV deki ucu, pot . un orta ucunun girdiği, AI1 ucuna baglayın ve sürücü acıkken, start vermesenizde, potu cevirin. İndıkatörde değer görüyorsanız, sürücünün AOV veya AOC cıkıslarından sadece birisi çıkış vermeye proğramlanmış olabilir. Bu seferde, AI1 deki ucu, AOC ye bağlayın ama, COM ve AOC uçlarına paralel 470 ohm direnç bağlayınız. Indıkatörde değer görmelisiniz. Yanlız şu var, sizin indikatör, DC volt olarak mı, mA olarakmı çalışıyor. Sökülen sürücünün el kıtabından baglı olan termınalin ne olduguna bakın veya ındıkatörün termnlallerınden okumaya çalısın. Hangi değerde calısırsa çalıssın. AOC de önce direkt bağlayın, olmazsa, 470 direnci, indikatör termınallerine paralel bağlayın.

Kontrtol için, MENU + drc (motor kontrol)-sts parametresine bakınız..
 
Sayın zeybek

Bilgi için teşekkür ederim. Kullanılan indikatör volt olarak çalıştığı için indikatörden gelen kablonun GRND (ground) ucunu sürücüde COM klemensine diğer kablo ucunu ise AOV klemensine bağladık. Daha sonra motor kontrolde AIOU parametresini 0A veya 4A değil 10U olarak ayarladık. Daha sonra dO parametresini de frekansı göster olarak ayarladık. Tüm bu işlemleri yaptıktan sonra indikatörde değer okumaya başladık. Yine de vermiş olduğunuz bilgiler için teşekkür ederim.

(Ayrıca birşey daha farkettim. Schneider Sürücünün türkçe kullanım kılavuzu ile ingilizce kullanım kılavuzu arasında fark olduğunu gördüm ingilizce olanda daha fazla ayrıntı verilmiş.)
 
evet malesef öyle türkçe kullanım klavuzunda sadece hızlı devreye alma yazıyor
 
merhaba arkadaslar altıvar320u04m2c var elımde 0.37kw fakat hıc bır alarm yok. pottan parametrelere geçmıyor yanı confıg e bılgınız varmı dıger ıkısıne erısım var. confıg e gecmıyor
 

Forum istatistikleri

Konular
127,952
Mesajlar
913,879
Kullanıcılar
449,599
Son üye
Gksn

Yeni konular

Geri
Üst