ATS (Automatic Transfer Switch)

Katılım
29 Mar 2017
Mesajlar
2
Puanları
1
Yaş
29
İşletmemizdeki soğutma ünitelerini yedekli olarak iki kaynaktan besliyoruz. Üniteleri besleyen panolarda bulunan ATS ler sürekli yön değiştirmeye başladı. Şebeke değerlerimizin trendleri normal görülüyor ancak ATS sürekli kaynak değişiyor. Sebebinin soğutma ünitelerinden mi kaynaklanıyor anlayamadık. Trendlere bakınca gerilim belli bir değerin altına düşüyor bu sırada frekansta bir yükselme gözleniyor ve ATS yön değiştiriyor. ATS lerden önce panomuzda faz koruma rölelerimiz mevcut, fazlarda bir sıkıntı olsa zaten ATS ye gelmeden enerji faz koruma enerjiyi keser. Yardımcı olursanız sevinirim.
 
Topraklama ölçümü ister endüstriyel bir tesis ister bir ofis binası olsun her işletme için kritik bir öneme sahiptir.
İyi bir topraklama değeri sıfıra ohm'a yakın olan değerdir. Fakat her işte olduğu topraklamadada maliyetler önemli, onun için iyi bir topraklama değeri izin verilen değerler içinde olandır.
Sistemde zaten faz koruma röleleri var sıkıntı olsa zaten açardı diyorsunuz ama Faz koruma rölenizin ayarlanan set değerleri nedir? ATS'nin Under Voltage ve Over Voltage trip ve return değerleri ne? Transfer için geçiş bekleme süresi ne? Atıyorum demerajdan kaynaklı 1sn'lik voltaj düşümü oluşur ama transfer bekleme süresi Sıfır girildiği için en ufak değişimde transfer gerçekleşir gibi...
Özetle Set edilen değerler önem arz ediyor. +Gerilimdeki düşüş frekanstaki artış kabul edilebilir seviyelerde mi? Değilse sebebi araştırılmalı.

Örnek;
jenset.png
jenset1.png
 
Faz koruma rölesi 370 - 420 V arasına ayarlanmış. 1. kaynaktan ikinci kaynağa geçiş süresi 5 sn ye eğer kaynak uygunsa 2. kaynaktan 1. kaynağa geri dönüş 30 sn de gerçekleşiyor. Biz sürelerden kaynaklı bir sıkıntı olduğunu düşünerek bu süreleri maksimuma aldık. Demeraj anında gerilim düşüyor doğru diyorsunuz ancak gerilim üç fazda 230 V seviyelerine kadar düşüyor. Buna bir anlam veremiyoruz.
 

Forum istatistikleri

Konular
127,969
Mesajlar
913,974
Kullanıcılar
449,614
Son üye
Canipk

Yeni konular

Geri
Üst