ATS 22 soft starter acil yardım

canuli

Üye
Katılım
15 Mar 2007
Mesajlar
79
Puanları
1
Yaş
39
Konum
Rize
Meraba arkadaşlar. Elimde ATS 22 D88Q soft starter var (45 kw).
Bu cihazla 37kw 1460 d/d bi fan motoruna yol veriyorum. Sorun şu ki
motor çok aşırı ısınıyor. Bu motor daha yaklaşık 5 dakika çalışıp 10 dakika
duruyor. Sonra tekrar devreye girip bu çalışmayı sürekli tekrarlıyor. Şu anda fabrika 1/4 kapasitede çalıştığı için böyle.
Tabiiki motorun ısınmasında bununda etkisi var ama daha önce aynı sistemde yıldız üçgen şalter vardı motorda ısınma gibi bir sorun yoktu. Şimdi neden böyle oldu anlamadım. Motor şu anda devreye kalkarken 90 amperden başlıyor 150 ampere çıkıyor sonranormal akımına düşüyor (52 A) motorun yol alam süresi yaklaşık 45 saniye. Soft starter la bukadar akım çekmesi normalmi sizce. Daha önce hiç Soft starter bağlamadım bu ilk. Acaba ayarlarını yanlışmı yaptım. Yardımcı olursanız çok sevinirim. Şimdiden teşekkürler
 
İyi bir topraklama değeri sıfıra ohm'a yakın olan değerdir. Fakat her işte olduğu topraklamadada maliyetler önemli, onun için iyi bir topraklama değeri izin verilen değerler içinde olandır.
Elektrik tesisatlarında seçilecek kablo kesiti genellikle kullanılacak güce göre çekilecek akımın hesaplanması ile belirlenmelidir.
ATS 22 serisi softstraterler daha yeni ürün, ama senin motorun ısınmasının softstarterle alakası olmadığını düşünüyorum. Güç bağlantılarını kontrol et, gevşek bir yer olabilir.
 

Forum istatistikleri

Konular
128,149
Mesajlar
915,469
Kullanıcılar
449,888
Son üye
kalemx

Yeni konular

Geri
Üst