Atmel Atmega88 Programlama

rdvnys

Üye
Katılım
27 Şub 2010
Mesajlar
29
Puanları
1
dolu dolu zamanlara arkadaşlar. Atmel Atmega 88 diye bir entegrem var ancak buna nasıl programlayacağımı bilmiyorum . program hazır sadece içine atması var. ne tarz bir programlayıcı kullanmalıyım . detaylı bir şekilde veya kısa olarak bilgi verebilirmisiniz. iyi günlere.


resimleri Free-Shipping-10pcs-ATMEGA88PA-AU-ATMEGA88PA-font-b-ATMEGA88-b-font-TQFP32-font-b-ATMEL-b.jpgSell_ATmega88-20AU_ATmega88-20AI_ATmega88_AVR_ATMEL_Integrated_Circuits_Manufacturer_exporting_d.jpg
 
AVR ISP gibi programlayıcı ve AVR studio programıyla hem program yazabilir hemde programı mcu ya yollayabilirsiniz.
 
Çeşitli programlayıcılar var. Benim merak ettiğim anladığım kadarıyla micro işlemcin tqfb tipinde yani bacakları bir breadboard a uymayacak kadar küçük bunu için aparatlar var bildiğim kadarıyla onları kullanman gerekecek,

Bu arada seri üretim sırasında bu tür microişlemcileri nasıl programlıyorlar bileniniz var mı?
 
Ben usbasp ile programlıyorum atmel işlemcilerde programlama aynıdır işlemcinin (mıso,mısı,sck,rst) pinlerini usbasp ye bağla avrstudio da kodlarını yaz daha sonra derle derleyince hex dosyası oluşucan o hex dosyasını avr burn mat programı ile işlemcini programlayabilirsin. Takıldığın yer olursa yardımcı olurum ayrıca smd kılıflardada durum aynıdır.
 
çok teşekkür ederim arkadaşlar lpt den basit bi ısp programlayıcı buldum inşallah olur bakalım
 
çok teşekkür ederim arkadaşlar lpt den basit bi ısp programlayıcı buldum inşallah olur bakalım

Merhaba; ben de isp programmer arayışı içindeyim bulduğunuzu paylaşabilir misiniz? Ayrıca son durum nedir? Bende atmega 8 programlıyacam .hex dosyası hazır.
 

Forum istatistikleri

Konular
128,149
Mesajlar
915,471
Kullanıcılar
449,890
Son üye
Ercan29

Yeni konular

Geri
Üst