Atlama Frekansı

MetinUlas

Üye
Katılım
6 Kas 2017
Mesajlar
250
Puanları
31
Yaş
41
Konum
Bursa
Herkese selamlar. Asenkron motorlarda ve sürücülerde atlama frekansı hakkında nette araştırmama rağmen açıklayıcı bir dökğman bulunmuyor. Ac motor sürücülerinde atlama frekansı parametresini neye göre ayarlamak gerekir? Örneğin atlama frekansı 175hz olan bir motoru rulmanlar vs mekanik revizyon yapıldıktan sonra daha hızlı sürülebilirmi?
 
Topraklama ölçümü ister endüstriyel bir tesis ister bir ofis binası olsun her işletme için kritik bir öneme sahiptir.
Otomatik sigorta bulunduğu devreyi yüksek akım ve kısa devre akımlarından koruyan bir anahtarlama elamanıdır.
0.4kw Powerflex ile yıldız bağlantıda sürdüğüm 4 kutuplu bir motorun boşta çalışırken 160hz frekansın üzerine çıktığında rotorun, stator manyetik alanının çok gerisinde kalıp, asenkron çalışma düzeninin bozulduğunu farkettim. Yani rotorun momenti önemli ölçüde düşüp motor yavaşlıyor. Yıldız bağlantının bu durumla alakası varmı yada motor yükte çalışınca durum değişirmi denemedim. Bu konuyla alakalı internette açıklayıcı bir bilgi bulamadım. Yalnızca sürücü parametlerelinde, örnek vermem gerekirse

powerflex için
A418 Atlama Frekansı.
A419 Atlama Frekans Aralığı

Teco7300pa için
Cn-19 atlama frekans bölgesi

Yada frekans atlama, atlama frekansı histerezis değeri gibi ifadeler var.
Konuya hakim olan üyeler yardımcı olursa veya ilgili döküman linki gönderilir ise memnun olurum. Mevcutta çözmem gereken bir sorunum yok fakat mesleki açıdan öğrenmem gereken bir konu.
 

Forum istatistikleri

Konular
127,959
Mesajlar
913,913
Kullanıcılar
449,606
Son üye
rasit.

Yeni konular

Geri
Üst