Atc adaptörü imalat aşamaları ve deneyimler

ankis

Katılımcı Üye
Katılım
15 Nis 2011
Mesajlar
376
Puanları
56
Kaç zamandır yapmak için kafamda duran ve bunun için router 4. ekseni ve torna imalatı gereksinimlerinin ardından yavas yavas arge kapsamında imalatına girdiğim parçalar ortaya çıkıyor.
Parçaların imalat asamalarını buradan paylasacağım ve sonucu buradan herkes takip edebilecek.tabi bu asamada parça imalatı bitmiş olsa bile benim router üzerinde yapmam gereken köklü değişimlerin de olması gerekecek bu yuzden sonuca varmam zaman alacak; lakin bazı kısa yollarada basvuracağım bu değişiklikleri yapmadan... görelim mevlam neyler neyler ise güzel eyler...
aklınıza gelen fikir ve önerileride bekliyorum.
Torna 'nın acemisi olduğum için işlemlere 6000 serisi alüminyum ile başladım , ana imalat ck45 serisi indüksiyon mili ile olacak.. RESIM 1.jpgRESIM 2.jpgRESIM 3.jpgRESIM 4.jpg

video :

video olmadan ben zevk almıyorum forumdan...
 
Son düzenleme:
Güzel. Fakat biraz tehlikeli. Hele çekim yaparken dibine girmek filan.. CNC tehlikesizdir ama iş tornaya evrilince tehlike çanları çalar.
 
dedim ya acemisiyiz :)
bi kaç defa sıkma anahtarını da ustunde unuttum, Allahdan fırlatıp atmadı bi yere... 2 defa kontrol etmek lazım ...
 
Güzel. Fakat biraz tehlikeli. Hele çekim yaparken dibine girmek filan.. CNC tehlikesizdir ama iş tornaya evrilince tehlike çanları çalar.
Ben router ile alüminyum keserken, özellikle kalın parçalı uzun işlerde zamandan kazanmak için dalma ve ilerlemeyi yüksek tutuyorum. Bir keresinde 6mm uç kırıldı. Kırılan parça yanımdan geçip duvara girdi. O günden sonra router'a da yaklaşmıyorum. Soğutma sıvısı sıkmam gerektiğinde biraz geriden sıkıp kaçıyorum veya makineyle arama sandalye gibi bir şey koyuyorum.
 
tornaya ac 0.5 kw lık su 2850 rpm lik 40m yüksekliğe su basabilen su pompası motoru taksam nasıl olur acaba? mevcut spindle ile tornada demir işlerken alü ye göre fazla ses ve titresim oluyor sanırım tork da yetersiz kalıyor...su pompasının torku kurtarırmı demir çeliği? fikri olan varmı arkadaslar ?
 
Valla çalışırken yanaşmayın. Biliyorsunuz ben ayrı kapılı bölme yaptım. Kapının camınada uç kırılırda fırlatıp camı kırar, camlarda bize saplanır diye 2 kat şeffaf laminasyon yaptım.
 
Ağaç matkaplarını bilirsiniz. Tek ağızlı uzun boylu. Benim frezeye taktım 8 mm matkaptı galiba deviri yüksek yazmışım spindle dönmeye başladı matkabın boşta olam kısmı 150mm vardı. İlk olarak pensin altından 90 derece eğdi, matkap dikey değil yatay dönmeye başladı. Devir yükseldikçe en sonunda pensin dibinden kopardı kulağımın yanından geçti. Allah esirgedi birkaç cm daha beriye gelse mermiden beter delip geçerdi. Aslında millet olarak iş güvenliği konusunda biraz umursamaz bir tavrımız var. Hiçte öyle umursanmayacak bişey değil.
 
Arayı biraz açmiş gözüksemde adaptor yapımında, devam ediyor geliştirme...ve bundan sonrası daha seri gelecek gibi gözüküyor... Pullstud un 4. eksende işlenme videosunu ekliyorum. mükemmel bir işleme oldu ve 4. eksende titreme ve boşluk olmadı çok şükür.

video linki :


RESİM 1.jpgRESİM 2.jpg


Resim 1 deki ana aparatın ustundeki vida klavuzlu kısım bana ait bir üretim değil bu yuzden kılavuz çekim işi çok alelade ve balansı var... sistemin sıfır balanslı olması için o kısmın ya içine diş çekecem yada orayı tamamen kesip anahtar sıkma yerini tornada işleyip 4. eksen de buraya özel yeni bir kılavuz çekeceğim..
 
Döner eksen için cam kısmını nasıl yaptın abi ?
 

Yeni mesajlar

Forum istatistikleri

Konular
127,966
Mesajlar
913,961
Kullanıcılar
449,611
Son üye
ramazansanli@

Yeni konular

Geri
Üst