Atatürk anıtında terbiyesizliğe gözaltı!

binbaşı

Onursal Üye
Onursal Üye
Katılım
1 Eyl 2011
Mesajlar
6,205
Puanları
3,256
Konum
BURSA
Antalya'nın Alanya ilçesinde Atatürk anıtı üzerine çıkıp pantolonlarını çıkartarak fotoğraf çektiren Norveçli 2 turist, 'Atatürk'ün manevi şahsiyetine hakaret' suçundan gözaltına alındı.

Olay, saat 03.30 sıralarında Alanya Kaymakamlığı yanındaki Mola Kavşağı’nda meydana geldi. Eğlence dönüşü kız arkadaşlarıyla birlikte yürüyüş yapan Norveçli turistler 25 yaşındaki Sımen Solenes Nıeuwlaat ve 27 yaşındaki Steffen Svestad, Atatürk anıtı önüne geldiklerinde burada fotoğraf çektirdi.

Ardından anıtın mermer kaidesinin üzerine çıkan 2 turist, fotoğraf makinelerini kız arkadaşlarına vererek fotoğraf çektirmeye devam etti. Alkollü oldukları belirtilen turistler, bir süre sonra çevredekilere aldırmadan pantolonlarını kalçalarına kadar indirip, fotoğraf çektirmeye devam etti.

Çevredekilerin olayı fark edip haber vermesi üzerine gelen polis, Atatürk anıtı üzerindeki Norveçli turistleri gözaltına aldı. Cumhuriyet Polis Merkezi’ne götürülen turistler, nöbetçi cumhuriyet savcısı Sabri Dağdelen’in talimatıyla geceyi nezarethanede geçirdi.

Şüpheliler polisteki sorgularının ardından Alanya Devlet Hastanesi’nde sağlık kontrolünden geçirilerek adliyeye sevk edildi. Polisteki ifadelerinde, çıktıkları anıtın Atatürk anıtı olduğunu bilmediklerini belirten turistler, pişman olduklarını kaydetti.

Atatürk’ün ’manevi şahsiyetine hakaret etmek’ suçundan adliyeye sevk edilen 2 turistin savcılıktaki sorgusu sürüyor.

NORVEÇLİ TURİSTLER SINIR DIŞI EDİLDİ


Alanya İlçesi’nde Atatürk anıtı üzerine çıkıp pantolonlarını çıkartarak fotoğraf çektiren Norveçli turistler Sımen Solenes Nıeuwlaat ve Steffen Svestad, ’Atatürk’ün manevi şahsiyetine hakaret’ suçundan sevk edildikleri adliyede cumhuriyet savcısına ifade verdi.

Yaklaşık 4 saat adliyede kalan Norveçli turistlerin, savcılık sorgusunun ardından sınırdışı edilmesine karar verildi.

Alanya Emniyet Müdürlüğü Yabancılar Büro Amirliği’ne götürülen Sımen Solenes Nıeuwlaat ve Steffen Svestad, buradaki işlemlerinin ardından sınırdışı edilmek üzere Antalya Emniyet Müdürlüğü Yabacılar Büro Amirliği’ne teslim edildi.

Özgür YILMAZ/DHA

03.07.2012

Alıntıdır.Kaynak:

Atatürk anıtında terbiyesizliğe gözaltı - Posta


 
Moderatör tarafında düzenlendi:
Tamam da...
Ya içeride ki, saygısızları nereye süreceğiz ???
 
Sn. Mardahan biz Atatürkçüyüz,milliyetçiyiz diye,Atatürk'ü sevmeyenleri bile bile sürmek(Hoş hiç kimse de düşünüp bunu yapmaz da) memlekette daha iyi bir muhalefet yapabilmek adına,bu önemli zevkten de bizi mahrum bırakmaz mı?:)Mübarek Ramazan ayında bile dış ülkelerden gelen saygıdeğer turistlerimiz,oruçlularla beraber ayni anda iftarını yapmakta,uluorta saygısızlık ederim korkusuyla,çekincesiyle açıkça da oruç yemekten sakınmaktadır.Bu durum,oruçlu olanların gözlerinin içine baka baka yemek yiyen,sigara,meşrubat içen,yeni ve saygısız olabilen bir nesille kıyaslanırsa eğer,bu yabancılar tarafından,bizim kendini bilmez insanımıza karşı kazanılmış bir üstünlüktür de denilebilir.Bu,onların Türk geleneklerine,ananelerine olan aşırı saygısından,nezaketinden kaynaklanıyor elbette,böyle olanlarını tebrik etmek gerek.Bence önemli olan karşıt fikirlilerle bile,hiç çekinmeden masaya oturup mutabakat sağlayabilmek,bir ortak paydayı aramaya çalışmak ülke menfaati için herhalde daha iyi olur.Tabii,bu tamamen kendi görüşümdür,katılıp katılmamakta tamamen özgürsünüz.En derin saygılarımla.
 
7 düvele Türklerin korkusu gitti yaa şimdi de birşey yapmasınlar diye ne yapacağını bilemeyen bir yabancı
 

Forum istatistikleri

Konular
128,118
Mesajlar
915,146
Kullanıcılar
449,822
Son üye
hamidettin

Yeni konular

Çevrimiçi üyeler

Geri
Üst